Zoologi români în “Sălaşul norilor” (Meghalaya, India)

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” continuă seria întâlnirilor cu specialiştii Muzeului, grupate în cunoscutul ciclu de conferințe „La Antipa, în spatele uşilor închise”.
Sâmbătă, 16 Martie 2013 , începând cu orele 11.00, dr. Costică Adam, unul dintre cei doi zoologi ai Muzeului care au participat în perioada 1 – 25 februarie 2013 la expediția „Caving in the Abode of the Clouds 2013 – Meghalaya, India” ca membri ai echipei științifice, vă va prezenta obiectivele expediţiei, etapele şi, mai ales, rezultatele ei.
Meghalaya este unul dintre cele 28 de state indiene, iar, în limba sanscrită, numele său se traduce prin „Sălașul norilor” sau „Casa norilor”. Datorită locației sale geografice, această localitate este frecvent acoperită de nori, în perioada musonului deţinând recordul la cantitatea de precipitaţii căzute.
Obiectivul principal al participării celor doi specialiști la această expediție a fost acela de a colecta ectoparaziţii diferitelor specii de păsări. Avifauna statului Meghalaya este impresionantă, cuprinzând un număr de peste 650 de specii de păsări (mai mult de jumătate din numărul total de specii întâlnite pe teritoriul Indiei). Foarte multe dintre aceste specii nu au fost, însă, cercetate până în prezent şi din punctul de vedere al ectoparaziților.
Dacă doriţi să aflaţi mai multe detalii despre această expediție și, mai ales, despre activitățile desfășurate în cadrul ei de către cei doi specialiști ai Muzeului, vă aşteptăm sâmbătă, 16 martie 2013.
 
Înscrierea participanţilor se poate face în limita a 70 de locuri la telefon: 021.312.88.26, tasta 4 sau pe e-mail: florentinap@antipa.ro .
Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi şi studenţi – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulţi – 20 de lei.
Partener științific: DaVinci Learning
Sponsori: LeoBurnett, The Geeks, EmailWing

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.