Dă-mi Viață (Give me Life) by Remus CERNAT (1)

EXCLUSIVITATE

Actor, regizor, scenarist și cum sunt ortodox practicant, naționalist (în sensul că-mi iubesc nația, limba, tradițiile, țara, fără să intru în nici un partid de profil) e limpede că nu fac parte din nici o gașcă! Deci, nu o să mă vedeți la televizor în nici un serial sau emisiune spălătoare de creier, generatoare de confuzie și zavistie, rămânând totuși în zona artelor (profesor de tango argentinian, de fitness, coregraf, cochetez cu pictura, sculptura și arta decorativă. De asemenea, sunt și colecționar de artă și expert în imobiliare, iar când am un finanțator mai pun în scenă câte o piesă de teatru, un filmuleț de scurt metraj, o docu-drama, lucruri mărunte aparent, toate având Morala Ortodoxă! De fapt, cred că asta e singura mea calitate notabilă.

 

Ca pictor-sculptor-artist decorativ sunt amator. Iau câteva elemente (4, 5 până la 30), pe unele le construiesc de la zero, pe altele puțin începute, dar pe absolut toate le prelucrez, le asamblez și le pun într-o relație până obțin metafora dorită!

Sper să vă schimb un pic din șirul clipelor la fel, mai ales că am presărat pe ici-pe colo și niște versuri … Apropo, cei care căutați arta progresistă, new age, dadaistă etc. o să vă plictisiți de Moarte! Fascicole infime de erotism?  Ei, cam da, căci vorba creștinului: „Frumoasa e lucrarea Ta, Doamne !”, doar am fost dansator exotic. Sper că nu am scăpat nimic trivial, căci acum sunt omul Lui! Amin!

 

Dă-mi Viață ( Give me Life )

 

Dintr-un ou (fecundat sau nefecundat care așteaptă să fie fecundat) iese un pistol care se revoltă și se îndeasă până în uter protestând: „Gata cu desfrânarea, gata cu plăcerile efemere, gata cu avorturile și cu anticoncepționalele. Vreau să prind Viață, să fac lucruri minunate și să las ceva în urma mea!” (Lista interpretărilor și metaforelor rămâne deschisă)

 

Aș putea să spun: „Banii sau viața!”

Dar păstrează banii, dă-mi doar Viață

Renunță la plăceri efemere

Prin spelunci, lupanare, unghere

Lasă-mă să-ncerc și eu măcar o dată

În această lume atât de complicată

   Să te iubesc ca pe o mam-adevărată

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.