Rusia dezvăluie un nou avion hipersonic

 

 

Specialiştii au prezentat lui Vladimir Putin noua navă fără pilot care va fi capabilă să atingă viteze de până la 7 Mach (8575,31 kph). Mach este raportul dintre viteza obiectului și viteza sunetului. Aşadar, mass-media de stat rusă a publicat schiţe conceptuale ale ambarcațiunii cu tehnologie hipersonească. Moscova și Washington sunt la întrecere pentru a dezvolta noi arme și vehicule care pot atinge de cinci ori viteza sunetului.

Șefii agenţiei spaţiale se laudă că noua lor dronă va fi reutilizabilă – cu până la 50 de misiuni. Proiectul este dezvoltat de rețeaua internațională de optică științifică pentru agenția rusă de stat Roscosmos. Drona va fi lansată la început din partea de sus a unui avion, până când va fi dezvoltat un nou sistem de propulsie.

 

Aeronava lui Putin va zbura apoi pe orbită, înainte de a folosi parașutele pentru a reveni la suprafață. Drona va fi primul experiment al Rusiei cu zbor spațial fără pilot. Aceasta vine după numeroasele avertismente cu privire la potențialul unei noi curse de înarmare care implică tehnologii hipersonice.

Șeful apărării americane, Michael Griffin, a descris dezvoltarea armei și vehiculului futurist ca „prioritate tehnică de cea mai înaltă tehnologie”. Griffin a descris tehnologia ca „schimbător de jocuri” și a îndemnat SUA să își „fixeze” eforturile în dezvoltarea hipersonică.

 

 

 

Putin a avertizat că Rusia va dezvolta, de asemenea, rachete hipersone în urma prăbușirii unui tratat nuclear cu SUA. Oficialii de la Moscova au susținut deja că au avut teste reușite ale tehnologiei – inclusiv cu „vehicule” destinate să transporte arme nucleare pe rachete. Rusia dezvoltă, de asemenea, rachete hipersone pentru a-și arma avioanele de luptă.

 

Săptămâna trecută, inginerii de la Kremlin au dezvăluit şi un proiect cu un avion rusesc supersonic de pasageri pentru a revigora Concorde.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.