Legenda porumbelului-vultur (The legend of the pigeon-eagle) by Remus CERNAT (16)

EXCLUSIVITATE

Fiţi înţelepţi ca şerpii şi blânzi ca porumbeii (Matei 10: 16), cam atât de înțelept și puternic este porumbelul nostru vultur, simbol al Duhului Sfânt și al păcii, dar și al renașterii fără de sfârșit. Se știe că vulturului pe la 70 de ani i se înconvoaie ciocul într-atât, încât nu se mai poate hrăni, așadar el se retrage într-un vârf de munte și își zdrobește ciocul de stâncă până cade, apoi îi crește unul nou în 6 luni, după care vor urma încă 70 de ani de viață nestingherită. Este deasupra oricăror îngrădiri, iar dragostea lui de libertate, frumos, adevăr, dreptate este reprezentată cu o inimă de aur! (Lista interpretărilor și metaforelor rămâne deschisă)

 

A fost odată-un porumbel

Pașnic, puternic și rebel

Puternic ca un vultur

Și pașnic ca un flutur

Din rasa Celui mai Vestit

Ce pe Iordan s-a pogorât

Pe păcătoși i-a zăvorât

Pe credincioși i-a slobozit

Pe omul bun l-a limpezit

Iar pe cel rău l-a îngrozit

Pe cei mai buni l-a înflorit

Pe cei mai răi l-a putrezit

Popoare a călăuzit

Numai că a îmbătrânit

Gâtul i-a cam înțepenit

Ghiarele i s-au mai ciobit

Ciocu-i s-a încovoiat

Un alt Ev s-a încheiat

Vulturul renaște

Un alt Ev ne paște

Ca o restaurație

Divina Reparație!

 

Actor, regizor, scenarist și cum sunt ortodox practicant, naționalist (în sensul că-mi iubesc nația, limba, tradițiile, țara, fără să intru în nici un partid de profil) e limpede că nu fac parte din nici o gașcă! Deci, nu o să mă vedeți la televizor în nici un serial sau emisiune spălătoare de creier, generatoare de confuzie și zavistie, rămânând totuși în zona artelor (profesor de tango argentinian, de fitness, coregraf, cochetez cu pictura, sculptura și arta decorativă. De asemenea, sunt și colecționar de artă și expert în imobiliare, iar când am un finanțator mai pun în scenă câte o piesă de teatru, un filmuleț de scurt metraj, o docu-drama, lucruri mărunte aparent, toate având Morala Ortodoxă! De fapt, cred că asta e singura mea calitate notabilă.

 

Ca pictor-sculptor-artist decorativ sunt amator. Iau câteva elemente (4, 5 până la 30), pe unele le construiesc de la zero, pe altele puțin începute, dar pe absolut toate le prelucrez, le asamblez și le pun într-o relație până obțin metafora dorită!

 

Sper să vă schimb un pic din șirul clipelor la fel, mai ales că am presărat pe ici-pe colo și niște versuri … Apropo, cei care căutați arta progresistă, new age, dadaistă etc. o să vă plictisiți de Moarte! Fascicole infime de erotism?  Ei, cam da, căci vorba creștinului: „Frumoasă e lucrarea Ta, Doamne !”, doar am fost dansator exotic. Sper că nu am scăpat nimic trivial, căci acum sunt omul Lui! Amin!

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.