Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

169 de ani de atestare documentară a pompierilor bucureşteni

Publicat: miercuri, 21 august 2013

Secretarul de stat Constantin Cătălin Chiper a participat sâmbătă, 17 august, la festivitatea de aniversare a 169 de ani de atestare documentară a pompierilor bucureşteni.Cu acest prilej, oficialul MAI i-a felicitat pe pompierii bucureșteni pentru profesionalism, dăruirea şi spiritul de sacrificiu dovedite în misiunile care au avut ca scop, de fiecare dată, ajutarea semenilor și care au ca rezultat încrederea de care se bucură din partea populației.

”Dincolo de continuitatea istorică şi de tradiţia militară a nobilei dumneavoastră arme, se află ceva mult mai important: aţi reuşit să transmiteţi din generaţie în generaţie curajul, spiritul de sacrificiu şi onoarea de a salva vieţi”, a menționat Constantin Cătălin Chiper.

Totodată, secretarul de stat a reiterat faptul că, la nivelul conducerii ministerului există o preocupare constantă pentru asigurarea condiţiilor necesare desfăşurării în condiţii optime a misiunilor pompierilor.

Cu acest prilej, membrii Familiei Regale au oferit în mod onorific Drapelul de Luptă inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealu Spirii” al Municipiului Bucureşti, ceremonial prin care s-a rememorat conferirea Drapelului de Luptă al Companiei de Pompieri Bucureşti de către regele Carol al II-lea, în anul 1933.

La eveniment au mai participat reprezentanți ai conducerii MAI, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, dr. Raed Arafat, Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu.

La data de 18 august 1844 ia fiinţă prima formaţiune de pompieri din Bucureşti, structura militară nou creată dovedindu-și din plin utilitatea încă din primii ani de la înființare.

Un secol mai târziu, la data de 10 mai 1933, în semn de recunoştinţă pentru devotamentul şi curajul cu care şi-au desfăşurat activitatea în slujba comunităţii, regele Carol al II-lea a conferit Drapelul de luptă Companiei de Pompieri Bucureşti.

Ziua de 18 august a fost stabilită, începând cu anul 2013, ziua oficială a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealu Spirii” al Municipiului Bucureşti, dată cu prilejul căreia se comemorează şi sărbătoreşte înfiinţarea serviciului public de pompieri din Capitală.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=12479

Publicat de la data aug. 21 2013. Categorii BUCUREȘTI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

23 august 2019, 21:57
 

NNE
Senin
27°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 26°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 44%
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:28
Apus: 20:09
Prognoza 24 august 2019
Zi
 

ENE
Parţial însorit
33°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

NE
Predominant senin
22°C
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 23-08-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 23, 24, 25 august; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : disconfort termic; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Fenomene vizate: disconfort termicInterval de valabilitate: 23, 24, 25 augustZone afectate: conform textului       În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat, iar local […]

Loto

Horoscop

  • 225.483 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team