Guvernul alocă fonduri pentru finalizarea maternităţilor din Suceava şi Rădăuţi

Lucrările la maternitățile din municipiile Suceava și Rădăuți vor fi finalizate în acest an. Premierul Victor Ponta a anunțat într-o conferinţă de presă susţinută vineri la Suceava că Guvernul a alocat 20 de milioane de lei pentru terminarea celor două maternități.

 Ponta a precizat că în luarea deciziei Executivul nu a ţinut cont de culoarea politică a primarilor, care sunt democrat liberali, ci de necesitatea acestor investiţii pentru cetăţeni. „Sunt 12 maternităţi în ţară care se vor finaliza anul acesta şi mă bucur că două dintre ele sunt din judeţul Suceava, din Suceava şi Rădăuţi. Vreau să constataţi că nu m-am gândit nici o secundă că în Suceava şi Rădăuţi cei doi primari sunt de la opoziţie. Nu mi se pare relevant acest lucru. Mi se pare relevant faptul că era nevoie de maternităţi la Suceava şi Rădăuţi. Lucrările erau undeva pe la 90% executate şi era păcat să nu le terminăm anul acesta”, a declarat Ponta.

Ponta: Am o datorie față de noul spital din Fălticeni

Pe de altă parte, noul spital al municipiului Fălticeni a cărui construcție a demarat în 1991 va beneficia în continuare de finanțare de la bugetul de stat pentru a fi finalizat. Promsiunea a fost făcută chiar de premier,  aflat într-o vizită în județul Suceava.
”Spunea cineva din opoziția suceveană că închidem spitale. Nu numai că nu închidem dar vom și construi. Am o datorie faţă de un spital din județ şi anume Spitalul din Fălticeni şi am făcut o singură promisiune pentru că ştiu că sunt dator faţă de oamenii din Fălticeni ca anul acesta să aloc de la fondul de rezervă al primului ministru sau de la Ministerul Sănătății suma necesară pentru a se continua lucrările şi vreau ca în cel mai scurt timp posibil să finalizăm un spital de care e nevoie. Acolo însă va trebui să existe o colaborare foarte bună cu Spitalul Județean pentru că nu doar clădirea este importantă ci s epune și problema personalului medical”, a declarat Ponta.

Primul ministru a lansat promisiunea de finanțare a lucrărilor la noul spital din Fălticeni după ce a avut o scurtă discuție pe această temă cu primarul Cătălin Coman.

”Toți primarii de după 1991 au avut printre promisiuni finalizarea spitalului. Cred cu tărie că investiția va fi gata în mandatul meu. Este extrem de necesară întrucât Spitalul va deservi aproximativ 140.000 de persoane din zona Fălticeni”, a spus primarul de Fălticeni. Pentru finalizarea noului spital din Fălticeni mai este nevoie de 245 de miliarde de lei vechi. În momentul de faţă lucrările sunt realizate în proporţie de 40%, suma cheltuită fiind de 11 milioane de lei (110 miliarde de lei vechi). După finalizarea construcţiei noului spital, clădirea în care funcţionează în momentul de faţă unitatea spitalicească din Fălticeni ar urma să fie demolată, iar în locaţia respectivă va fi construit un parc şi va fi amenajată o parcare. Noul spital din Fălticeni va avea 239 de paturi, şapte secţii medicale, o farmacie şi un laborator de analize medicale.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.