Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Camera de Comerţ din Perugia şi Camera de Comerţ şi Industrie a României în Italia au semnat un protocol de colaborare

Publicat: joi, 24 octombrie 2013

Camera de Comerţ din Perugia şi Camera de Comerţ şi Industrie a României în Italia au semnat miercuri, 23 octombrie, un protocol de colaborare care prevede sprijinirea întreprinzătorilor români din provincia Perugia, atragerea de investiţii străine în sectoare de reciproc interes, stimularea relaţiilor comerciale între companii, cooperarea instituţională şi dezvoltarea socio-economică a teritoriului.

Protocolul a fost semnat la sediul instituţiei italiene, de către preşedintele Camerei de Comerţ din Perugia, Giorgio Mencaroni, şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României în Italia, Eugen Terteleac.

În cadrul raportului de cooperare, cele două organizaţii se angajează să promoveze investiţii atractive în teritoriul de competenţă, să construiască relaţii comerciale în domenii cu mare potenţial, să încurajeze noi investiţii, să prezinte realităţile productive şi industriale locale, prin organizarea de forumuri economice, seminarii şi alte evenimente specifice, cu scopul de a face schimb de know how şi bune practici, facilitând în acelaşi timp o colaborare în ceea ce priveşte procesul formativ pentru a favoriza sectorul afacerilor.

Memorandumul de colaborare semnat astăzi, a declarat Eugen Terteleac, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României din Italia, al doilea după un protocol similar semnat în septembrie cu Camera de Comerţ din Aquila, dovedeşte interesul manifestat de instituţiile economice italiene pentru potenţialul întreprinzătorilor români din Italia, dar şi pentru posibilităţile de investiţii în România. „Aşa cum am spus încă de la inaugurarea reprezentanţei Camerei de Comerţ a României în Italia, organizaţia noastră are două scopuri majore: sprijinirea întreprinzătorilor români din Italia şi stimularea investiţiilor din Italia, făcute fie de investitori italieni, fie de români stabiliţi aici, în economia României”, a afirmat Eugen Terteleac după semnarea acordului de la Perugia.

Prima iniţiativă care se va organiza conform protocolului va fi „Forumul economic Romania-Italia Perugia 2013”, care va avea loc pe 9 noiembrie la Perugia şi la care sunt invitaţi întreprinzători români din toată Umbria.

La semnarea protocolului a participat şi secretarul general al Camerei de Comerţ şi Industrie a României în Italia, Andrea Amato.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=17375

Publicat de la data oct. 24 2013. Categorii ECONOMIC.

Zona comentariilor

Meteo în țară

23 august 2019, 21:59
 

NNE
Senin
27°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 26°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 44%
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:28
Apus: 20:09
Prognoza 24 august 2019
Zi
 

ENE
Parţial însorit
33°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

NE
Predominant senin
22°C
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 23-08-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 23, 24, 25 august; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : disconfort termic; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Fenomene vizate: disconfort termicInterval de valabilitate: 23, 24, 25 augustZone afectate: conform textului       În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat, iar local […]

Loto

Horoscop

  • 225.483 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team