200 de elevi isi schimba planurile de vacanta pentru programul LEADERS Explore

Sambata, 9 iunie, 200 de liceeni selectati din 8 orase din Romania intra cel mai  complex program de leadership si educatie non-formala din Romania, LEADERS Explore. Dezvoltat de Fundatia Leaders cu sprijinul Lidl prin programul „Impreuna cu Lidl pentru un viitor mai bun” si Apha Bank, LEADERS Explore  se desfasoara de-a lungul a noua luni. Acest program  isi propune sa le ofere liceenilor un cadru practic prin care sa se cunoasca, sa iti identifice propriilor aptitudini si valori, sa descopere ce roluri li se potriveste si chiar sa isi asume un proiect social in comunitatea lor. LEADERS Explore se va desfasura in paralel in Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Oradea, Iasi, Brasov, Ploiesti si Campina. In fiecare dintre aceste orase s-au selectat cate 25 de liceeni pe baza unei aplicatii online si a unui interviu. Toti liceenii prezenti in program beneficiaza de burse integrale de participare.

 Programul LEADERS Explore presupune patru sesiuni de training a cate doua zile (10:00 – 16:00) facilitate de trainerii Leaders, intalniri cu lideri din diverse domenii, dezvoltarea unor proiecte sociale dedicate comunitatii din care fac parte, orientare vocationala urmata de oportunitatea de a face practica intr-un domeniu de interes pentru ei (shadowing) pentru a afla daca este ceea ce li se potriveste si monitorizarea progresului personal de-a lungul celor noua luni. La sfarsitul programului, participantii vor primi certificarea LEADERS Explore, primul nivel in leadership, ce va atesta abilitatile si competentele dobandite.

            „Prin programul LEADERS Explore formam tineri constienti de propriul potential, activi social, care in viitor genereaza schimbare. Practic, alegand sa urmeze acest program timp de 9 luni e ca si cum ar face un an dublu de liceu”, spune Beatrice Alexandrescu, project manager, LEADERS Explore pentru liceeni.

Programul LEADERS Explore completeaza formarea scolara si se aliniaza si Strategiei Nationale pentru Dezvoltarea Romaniei 2013-2020, obiectivul „Dezvoltarea capitalului uman”, care urmareste cinci obiective-cheie: comunicare; competente de invatare; competente sociale si civice; initiativa si antreprenoriat; competente culturale.

In editia de anul trecut, liceenii participanti au implementat 23 de proiecte sociale de care au beneficiat peste 3000 de oameni.

         LEADERS Explore in cifre: 9 luni, 40 de licee din toata tara, 200 de liceeni din 8 orase (Bucuresti, Ploiesti, Campina, Brasov, Iasi, Timisoara, Oradea si Cluj-Napoca).

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.