250.000 de elevi din Capitală se vor putea testa gratuit pentru coronavirus

Primarul General al Capitalei anunță că odată cu începerea noului școlar 2020-2021 se va lansa oficial programul „Școli Sănătoase în București”, care va asigura testarea gratuită cu aparate RT-PCR pentru 250.000 de elevi bucureșteni.

M-am asigurat personal că Primăria Capitalei a luat, prin ASSMB, toate măsurile necesare pentru ca anul școlar să înceapă luni, 14 septembrie, cu cât mai puține emoții pentru copii, părinti și cadre didactice.

Cabinetele medicale școlare sunt pregătite să facă față oricărei provocări, iar în prima zi de școală demarează cel mai amplu program de testare gratuită a elevilor din București”, a transmis Gabriela Firea, prin intermediul unei postări pe Facebook.

Primarul  a precizat că în urmă cu două luni s-a început dotarea cabinetelor medicale cu echipamente de protecție pentru personalul medical, dar și cu dezinfectanți, materiale sanitare și medicamente.

Toate cele 441 cabinete medicale școlare au măști, mănuși, halate de unică folosință, dar și viziere”, a spus Gabriela Firea, menționând că „ASSMB a demarat, la începutul acestui an, concursurile pentru ocuparea ultimelor posturi vacante de medici și asistente din rețeaua școlară , însă acestea au fost blocate după declararea stării de urgență și a celei de alertă”.

Pentru a asigura totuși cadre medicale si pentru aceste posturi, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București a încheiat contracte pe durată determinată pentru 69 de persoane, 23 de medici și 46 de asistenți medicali, a precizat Gabriela Firea.

Proiectul care se va lansa pe 14 septembrie, odată cu începerea anului școlar, poartă denumirea de „Școli Sănătoase în București” și va asigura testarea gratuită pentru coronavirus a 250.000 de elevi din Capitală.

Pentru a-și testa copiii, în cazul în care aceștia primesc recomandări de investigații medicale, din cauza alterării stării de sănătate, părinții trebuie să solicite în mod voluntar înscrierea în cadrul proiectului.

Comments

comments

One thought on “250.000 de elevi din Capitală se vor putea testa gratuit pentru coronavirus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.