Procedură de destituire a președintelui peruan

Parlamentul din Peru a votat pentru declanşarea procedurii de destituire a preşedintelui Martin Vizcarra, în urma căreia acesta ar putea fi înlăturat înlăturat din funcţie pe motiv de „incompetenţă morală”, relatează dpa.

În cadrul votului parlamentar privind declanşarea procesului de impeachment, 65 de parlamentari au votat pentru, 36 împotrivă şi 24 s-au abţinut, relatează ziarul „El Comercio”.

Vizcarra este suspectat că le-a cerut consilierilor săi să mintă într-o anchetă parlamentară. Cazul are în prim-plan un contract controversat cu un cântăreţ, în valoare de 50.000 de dolari.

Preşedintele a caracterizat declanşarea procesului de impeachment în cazul său „o conspiraţie împotriva democraţiei„. El va trebui acum să-şi dovedească public nevinovăţia în termen de zece zile.

Vizcarra l-a înlocuit pe prim-ministru şi mai mulţi alţi miniştri la jumătatea lunii iulie, după ce numărul mare de cazuri de COVID-19 şi criza economică i-au afectat popularitatea.

PIB-ul statului Peru a scăzut cu 30% în al doilea trimestru al anului 2020. Vizacarra a convocat alegeri anticipate prezidenţiale şi parlamentare în aprilie 2021.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.