27 iulie 2013 – Festival de Fapte Bune "Dar din dor"

Pentru o zi vom transforma Romania intr-o “țară a blândeții”, inspirata de amintirile cu oameni dragi care au plecat dintre noi. Sambata, 27 iulie 2013 va avea loc un eveniment unic in Romania, parte din International Kindness Project – MISS Foundation, prin care romanii sunt incurajati sa ofere semenilor “aleatorii gesturi de blândețe” (random acts of kindness). Cei care vor primi gesturile vor sti ca totul este neconditionat si plin de drag printr-un “cartonas” cu un nume – al persoanei care a inspirat gestul.

Care sunt pasii ? 

1. Intra pIDEI DE DARURI DIN DOR si hotaraste care e binele pe care vrei si poti sa il faci sambata, 27 iulie, unui necunoscut. Ar putea fi un gest pe care persoana draga si-ar fi dorit sa il faca.

click aici pentru articolul complet

22. Obtine un “cartonas” special pentru ziua de 27 iulie (cate unul pentru fiecare dar din dor pe care ti-ai propus sa il faci). Ai 2 optiuni:

   a. Printeaza acasa – 6 cartonase pe o pagina A4 (PDF). Daca ai posibilitatea sa faci mai multe, ofera si cunoscutilor tai, pe hartie simpla sau carton, alb-negru sau color. 

                       b. Mergi in saptamana 22-27 iulie  intr-unul din Locurile unde gasesti cartonase gratuite.

3

3. Sambata, 27 iulie, pune in practica ideea si lasa in urma “cartonasul” completat de mana! Fa o fotografie, daca e potrivit. 

44. Trimite-ne povestea darului din dor (fotografia, in care sa apara si “cartonasul” + o mica descriere a gestului facut si localitatea de unde esti), pe unul din aceste canale:

a. o incarci pe pagina de Facebook a Asociatiei “Exista viata dupa doliu!” sau o trimiti acolo ca Mesaj. https://www.facebook.com/doliularomani

b. Ne trimiti un email la contact@existaviatadupadoliu.ro.

… si cam asta va fi! O zi frumoasa, cu si pentru oameni frumosi! :) Vom sti unii de altii, vom duce vestea despre dorul transformat in dar si vom regasi partile bune ale vietii, care ne fac sa ne agatam (nu in zadar!) de speranta ca exista viata dupa doliu!  

De ce este nevoie de campania de 1 zi “Dar din dor”? 

Cand moare o persoana iubita, avem senzatia amara ca nu o sa ne mai pese niciodata de nimeni si de nimic. Timpul trece si realizam ca suntem in continuare capabili sa simtim compasiune, grijă si dragoste. Si ca, in momentele in care OFERIM, ne simtim mai aproape de cel drag, mai aproape de noi si de divinitate. Omul drag va trai vesnic, prin faptele inspirate din viata sa. Generozitatea (anonima sau recunoscuta) ne face sa ne simtim mai bine despre noi insine si despre lumea in care traim. 

…… Aici ar fi urmat sa spunem ca vei intra intr-o tombola si vei castiga un premiu, dar credem ca asta ar contrazice cu totul scopul campaniei :) Si oricum, ai castigat deja foarte mult, asta vei simti cu siguranta!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.