Focar de infecţie în Bucureşti eradicat în forţă de Primăria Sectorului 2

Circa 15 tone de gunoaie a evacuat vineri, 26 iulie a.c. Primăria Sectorului 2 din curtea şi casa unui bucureştean care îşi teroriza vecinii cu mirosurile pestilenţiale emanate de deşeurile aflate în putrefacţie şi de puzderia de şobolani care mişunau prin zonă.

Unul din vecini a declarat, cu această ocazie, că din curtea plină de gunoaie, zilnic, 2, 3 şobolanii, mari cât pisicile, urcau pe casa domniei sale şi erau ucişi de către angajaţii săi, dar a doua zi alţi 2, 3 şobolani urcau din nou, spre disperarea sa, a familiei sale şi a celorlalţi locuitori din imobil care nu mai suportau focarul de infecţie.

În urma solicitării locuitorilor din zona Primarul Neculai Onţanu a decis să intervină pentru ridicarea gunoaielor de pe Strada Grigore Moisil numărul 12 B, din curtea domnului Valentin Caragea în vârstă de 51 de ani.

Ancheta socială realizată de Primăria Sectorului 2 a stabilit că domnul Caragea este proprietarul imobilului, locuieşte singur şi nu are niciun venit stabil, domnia sa trăind din diverse munci ocazionale.

Locuinţa sa este formată din parter şi pod, este construită din cărămidă şi are două camere, nu este racordat la utilităţi, iar în lipsa unui grup sanitar nevoile fiziologice le face prin curte.

Lipsa uşilor şi a geamurilor a fost explicată de domnul Caragea ca fiind rezultatul unui furt săvârşit de mai multe persoane atunci când domnia sa era plecată de acasă.

În locuinţă nu a fost găsită nicio formă de mobilă, în afara unui raft plin de gunoaie, domnul Caragea declarând că doarme pe jos şi nici nu are nevoie de lucruri pentru că în fiecare zi vorbeşte cu Dumnezeu, pe care îl şi vede şi care are grijă de domnia sa şi de toată agoniseala din casă şi din curte. Domnia sa a adăugată că tonele de gunoaie reprezintă amintiri plăcute pentru dânsul, dar nu a putut precizare la ce amintiri ce referă.

Primăria Sectorului 2 îl va duce pe domnul Valentin Caragea la un control medical într-o unitate spitalicească şi în funcţie de rezultatele consultului îl va include în sistemul de protecţie socială.

Pentru evacuarea tonelor de gunoaie, angajaţii Primăriei Sectorului 2 au intervenit mai întâi pentru defrişarea vegetaţiei crescute haotic prin curte, pe maldărele de gunoaie intrate în putrefacţie şi amestecate cu pământ.

Ulterior, s-a intrat cu utilaje şi cu o serie de muncitori care au încărcat toate deşeurile găsite în curte, deşeuri ce proveneau din diverse obiecte casnice distruse în totalitate sau bucăţi din acestea, lemne de diferite dimensiuni, pietre, cărămizi, resturi menajere diverse şi fecale intrate în putrefacţie.

Primăria Sectorului 2 îl va monitoriza în continuare pe domnul Caragea şi locuinţa domniei sale în vederea acordării ajutoarelor necesare unui trai decent şi pentru a nu mai colecta gunoaie de pe străzi în vederea depozitării lor în curte.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.