Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

30 de elevi din Sectorul 4 vor duce simfoniile lui Enescu pe scena Sălii Mari a Filarmonicii de Stat din Belarus

Publicat: marți, 04 septembrie 2018

30 de tineri muzicieni români, elevi ai Colegiului Național de Arte ”Dinu Lipatti”, din Sectorul 4, una din cele mai prestigioase instituții de învățământ vocațional din România, vor evolua, în a doua jumătate a lunii noiembrie, pe scena Sălii Mari a Filarmonicii de Stat din Republica Belarus, cu un program exclusiv de muzică românească. Evenimentul va avea loc în cadrul unui parteneriat încheiat de Ambasada României în Republica Belarus, Primăria Sectorului 4 și Direcția de Administrare a Unităților de Învățământ Sector 4 (D.A.U.I).

Propunerea de colaborare a venit, la finalul săptămânii trecute, din partea Ambasadei României în Republica Belarus, reprezentată de domnul Ambasador Viorel Moșanu, care va realiza, în Capitala Minsk, evenimentul de promovare a României ”Concert de CENTENAR”, la care și-a dorit să participe orchestra de suflători a Colegiului Național de Arte ”Dinu Lipatti”, din Sectorul 4, una din cele mai prestigioase instituții de învățământ vocațional din țară.

”Primăria Sectorului 4 susține cultura și arta, iar demersul în urma căruia 30 de tineri muzicieni români vor ajunge să evolueze pe scena Sălii Mari a Filarmonicii de Stat din Republica Belarus, cu un program exclusiv de muzică românească, este unul special, mai ales în acest an în care România serbează Centenarul Marii Uniri. Prin Direcția de Administrare a unităților de Învățământ Sectorul 4 și prin Colegiul Național de Arte ”Dinu Lipatti” vom face toate demersurile pentru acoperirea cheltuielilor legate de achiziționarea biletelor de avion pentru muzicieni”, a declarat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Cheltuielile de cazare și masă ale delegației Colegiului Național de Arte ”Dinu Lipatti” vor fi asigurate pe întreaga perioadă, conform adresei transmise de Ambasadorul Viorel Moșanu, către instituția de învățământ din Sectorul 4, de către Colegiul Național ”M.I. Glinka”, din Minsk, în cadrul unui parteneriat încheiat de cele două instituții de învățământ.

”În luna mai a acestui an, o delegație formată din profesori și elevi de la Colegiul ”M.I. Glinka” a venit la București, pentru studiu și documentare, iar atunci, Colegiul Național de Artă ”Dinu Lipatti” a fost cel care a susținut delegația din Belarus.

În toamnă vor merge copiii din România la Minsk, iar Direcția de Administrare a Unităților de Învățământ Sector 4 va susține cheltuiala de aproximativ 300 de euro pe care o presupune transportul fiecărei persoane din delegație, pe traseul București – Minsk – București, în perioada 14 – 21 noiembrie 2018. Astfel, pe 19 noiembrie, copiii vor putea urca pe scenă, alături de elevii de la instituția cu o reputație similară, din Republica Belarus – Colegiul Național ”M.I. Glinka”, din Minsk -, făcând cunoscute muzica și cultura românească moderne”, a explicat Ana Maria Mocăniță, directorul D.A.U.I.

Pentru organizarea Concertului de Gală, în care atât muzicienii români, cât și cei din Belarus vor interpreta din Enescu, Brediceanu, Dinicu și alți compozitori români, Ambasada României beneficiază și de sprijinul unor instituții importante din Belarus, precum Ministerul Culturii, Primăria orașului Minsk și Televiziunea Națională a Republicii Belarus.

Foto: yesbelarus.com

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=103333

Publicat de la data sept. 4 2018. Categorii BUCURESTI, Cultură, CULTURA, MUZICĂ.

Zona comentariilor

Text To Speech

Meteo în țară

16 ianuarie 2019, 17:41
 

V
Predominant înnourat
5°C
14 km/h
Perceput de temperatură: 1°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 70%
Vânt: 14 km/h V
Rafale de vânt: 14 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:48
Apus: 17:03
Prognoza 17 ianuarie 2019
Zi
 

SV
Soare
3°C
Vânt: 7 km/h SV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VSV
Senin
-4°C
Vânt: 4 km/h VSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 16-01-2019 Ora : 12 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 12:40 si 17:00 In zona : Județul Vaslui; Se vor semnala : Intensificări locale ale vântului cu viteze care, in general vor atinge 55..65 km/h.
 • Tipul mesajului : Avertizare nowcasting
  COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 16-01-2019 Ora : 12 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 12:15 si 16:00 In zona : Județul Buzău: zona de munte; Se vor semnala : intensificări ale vântului care vor depăși 110 km/h
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 16-01-2019 Ora : 11 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 11:00 si 14:00 In zona : Județul Cluj: Huedin, Aghireșu, Baciu, Gilău, Florești, Căpușu Mare, Chinteni, Călățele, Gârbău, Sânpaul, Mănăstireni, Sâncraiu, Așchileu, Izvoru Crișului;Județul Sălaj: Hida, Almașu, Cuzăplac, Sânmihaiu Almașului, Fildu de Jos, Dragu, Zimbor; Se vor semnala : […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 16-01-2019 Ora : 10 Nr. mesajului : 4 Intre orele : 10:30 si 16:00 In zona : Județul Mehedinţi: zona joasă;Județul Olt;Județul Dolj; Se vor semnala : intensificări temporare ale vântului cu rafale de 55-65 km/h
 • Tipul mesajului : Avertizare nowcasting
  COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 16-01-2019 Ora : 10 Nr. mesajului : 5 Intre orele : 10:00 si 14:00 In zona : Județul Suceava: zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Neamţ: zona de munte de peste cota 1800 m; Se vor semnala : intensificări ale vântului care vor depăși 125 km/h iar zăpada […]

Loto

Horoscop

 • 168.739 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team