5 paşi pentru o carieră de succes

      Cum a reuşit John Hanke să fie un antreprenor de serie? Cum a reuşit să conducă Google? Iată cele 5 scurtături pentru o carieră înfloritoare.

Pasul 1: Visează, apoi construieşte.
„Succesul constă în alegerea ocaziilor potrivite” spunea Hanke. Asigură-te că merită osteneala. Găseşte un lucru care crezi că-i musai să devină realitate, indiferent că ăsta depinde de tine ori de altcineva. Aşadar, ai o idee genială? Da-i bătaie!

Pasul 2: Aliniază-ţi astrele.
Personalităţile puternice sunt cheia succesului – dar pot intra uşor în conflict. Hanke spunea că: ” Ideea este să duci ceva la bun sfârşit”. Tactica lui: ţine misiunea în văzul tuturor. „Talentele de mare valoare sunt motivate de obiective ambiţioase”. Dar nu-ţi obliga oamenii să facă vreun compromis. În schimb determină-i să concureze unii cu ceilalţi, apoi adună ideile, până când iese la lumină cea mai bună dintre ele.

Pasul 3: Învaţă din orice
Încearcă să înveţi din fiecare experienţă, nu doar cele reuşite. E un mod de conştientizare a propriei individualităţi. „Eşecurile în mod special, sunt greu de asumat” şi le putem cumula cu succese, ca să producem în memoriile noastre un impact final pozitiv. Dar asta nu te va ajuta să-ţi creşti performanţa. Trucul: Aminteşte-ţi că eşecul nu e un defect: „Dacă încerci ceva important şi nou vei face greşeli” spunea Harford.

Pasul 4: Munceşte cu pasiune
Caută oameni cărora să le placă ceea ce fac, să pună mult suflet în proiectele lor, totul începe cu dezvoltarea unor idei pentru îmbunătăţirea echipei. Pentru angajările pe care le faci pe partea de business, caută dovezi de atitudine antreprenorială, chiar dacă e vorba de o afacere începută în facultate. „Orice gen de iniţiativă spune multe despre hotărârea, inteligenţa şi abilitatea persoanei de a rezolva problemele în mod creativ”.

 Pasul 5: Uită de profit
„Ca să-ţi motivezi echipa, stabileşte obiective care sunt mai presus de bani”. Michael Beer (profesor la Harvard), spune că aceste obiective superioare pot gravita în jurul unor concepte cum ar fi calitatea şi serviciul. Dacă angajaţii sunt buni, pot contribui mult la succesul echipei.

Andra Claudia PUZDREA

Sursa text: revista „Men’s health”
Sursa poza: articles. Latimes.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.