Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

50% dintre copiii care merg la dentist se prezintă cu urgențe dentare

Publicat: miercuri, 12 decembrie 2018

Conform studiului derulat de Dent Estet, incidența cariilor profunde până la vârsta de trei ani rămâne ridicată, acestea acoperind cel puțin trei dinți în 38% dintre cazuri. Potrivit Colegiului Medicilor Dentiști din România, cariile afectează aproape 70% dintre copii până la vârsta de 19 ani.

Studiul realizat de Dent Estet mai arată că 90% dintre tinerii români cu vârste între 10 și 17 ani nu vizitează medicul dentist nici măcar o dată pe an, iar 1 din 2 adolescenți prezintă probleme gingivale și are nevoie de aparat dentar.

Observăm o schimbare în bine în ceea ce privește comportamentul părinților față de îngrijirea dinților copiilor, comparativ cu ceea ce se întâmpla în urmă cu zece ani. Crește numărul copiilor care vin la stomatolog și, mai mult decât atât, scade vârsta la care aceștia se prezintă pentru prima dată la medicul dentist. Cu toate acestea, încă este nevoie de eforturi consolidate și constante în ceea ce privește educația părinților și a copiilor despre prevenție și importanța îngrijirii orale de timpuriu. Totodată, este nevoie de o mai bună informare a populației cu privire la efectele negative ale netratării dinților de lapte asupra întregului organism, acestea dezvoltându-se extrem de rapid și în mai puțin de 2 luni putând afecta întreg dintele, până la nerv, lucru care duce la inflamație, apoi infecție și durere, dar și la tratamente mai complexe și mai costisitoare în viitor”, a declarat dr. Oana Taban, CEO & Fondator Dent Estet.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=107183

Publicat de la data dec. 12 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, SĂNĂTATE, Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

13 septembrie 2019, 8:10
 

N
Predominant înnourat
15°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 17°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 58%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 6:52
Apus: 19:31
Prognoza 14 septembrie 2019
Zi
 

NE
Predominant însorit
29°C
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 5
Noapte
 

ENE
Parţial înnourat
14°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 5
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 228.667 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team