60% din deţinuţii unui penitenciar lucrează

Aproape 60% dintre deţinuţii închişi în Penitenciarul din Timişoara lucrează în zeci de firme care duc lipsă de personal, astfel că doar anul trecut reprezentanţii instituţiei au încasat peste două milioane de euro asigurând companiilor forţa de muncă necesară.

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului „Popa Şapcă”, din Timişoara, anul trecut au fost încheiate aproape 80 de contracte cu diferite companii din judeţul Timiş care duc lipsă de personal şi au dorit să angajeze deţinuţi. În total, din cei 887 de deţinuţi închişi în penitenciarul din Timişoara, 521 dintre aceştia lucrează pe perioada detenţiei. Astfel, instituţia a încasat doar anul trecut peste zece milioane de lei de la firmele la care deţinuţii sunt angajaţi.

 

„Veniturile proprii încasate au fost în sumă de 11.186.111 lei, depăşindu-se astfel, pentru prima dată în sistemul penitenciar pragul de 10.000.000 lei, cea mai mare pondere – 10.544.172 ( 94,26%), o reprezintă încasări prestări servicii din folosirea la muncă a persoanelor private de libertate”, a informat Penitenciarul “Popa Şapcă” din Timişoara.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului „Popa Şapcă” din Timişoara, Ramona Ilieş, a declarat că o parte dintre deţinuţi lucrează în cadrul unor puncte de lucru deschise chiar în interiorul instituţiei de diferite firme.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.