Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Aniversarea unei uniri însingurate   

Publicat: marți, 05 februarie 2019

Ce aniversare tristă! Câtă prostie s-a adunat sub fruntea țării !Nici moș Ion Roată n-ar fi spus beat tâmpeniile care se fac în divanul țării acum cu gândurile limpezi, dar cu vrerea tulbure! Jalnic! Și când s-a făcut unirea, poporul era mult mai puțin școlit decât acum! Era însă mai educat! Care-i diferența?

Cum de ei au putut în opinci și voi nu vreți, baricadați dinăuntrul hainelor voastre de firmă , la care v-ați dedulcit ca la un fior interior de semeție care se poate alimenta cu bani dar nu cu diferența justă dintre ce se cuvine și ce nu se cuvine?

Aveau bun simț, bă! D-ăsta care nu se predă acum la nicio școală ! D-ăsta care nu se mai suge la sânul mamei. D-ăsta care nu se mai deprinde în primii ani, odată cu echilibrul pe două picioare, care e mai mult verticalitate decât mers, dar nimeni nu mai vede asta . Și eu nu-i văd pe ei vinovati, pe cei ce ne conduc, triumfă ce a ieșit din sămânța șmecheriei naționale pe care toți au sădit-o ștergând de pe fața pamantului respectul față de celălalt. Se știa cum sunt când au fost aleși. Nicio surpriza!

Văd vinovată acea parte dintre noi care nu mai vrea de la țara asta decât să se înfrupte din sfartecarea ei! Nimeni nu-i mai oferă nicio pomană cersetoarei ăsteia de patrie, care stă chircită și nevoiașă de suflet la orice răspântie, și orice drum drept al ei a devenit o raspantie. Să-ți trimiți fiul să moară la război , pentru ca douazeci la sută din cei mai nevolnici fii ai ei să o sfartece și să – și împartă cu nedreptate premeditată ciosvartele.

E just să moară copilul meu într-un război pentru că voi să câștigați dreptul de a vă înhăita cu criminalii și să violați spiritul eteric al Unirii?

Șțiți voi, mă, ce înseamnă să te unești cu cineva, sa devii una cu ceva? Știți voi mă, câtă renunțare trebuie să te zidească pe dinăuntru ca să ajungi să faci acest compromis? Știți ce e mai grav în toată povestea asta? Că voi, cei care trebuia să mă auziți , v-ați astupat urechile. Doar voi existați pentru voi înșivă , fără să va întrebați dacă ați putea supraviețui trei zile în jungla la a cărei însămânțare puneți umărul și disprețul față de ceilalți ! Va bucurați speculând hibele democrației ca să împuterniciți pe cei mai ticăloși dintre noi să construiască dictatura care odată edificată nu va mai distinge între voi și noi.

N-ați învățat nimic din istorie, bietii de voi!

Viitorul Ceaușescu nu va face distincție între mine și voi, când va avea puterea absolută pe care voi i-o îndesați în mâini cu inconstiență ! Vă va face vouă exact ce-mi face mie,noua! Așa s-a întâmplat în orice dictatură din istorie! Vă bucurați de ei ca de creșterea celui ce vă va ucide când nu-i veți mai fi de folos!

Adrian Onicescu

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=108016

Publicat de la data feb. 5 2019. Categorii Opinii. Comentarii.

Zona comentariilor

Meteo în țară

21 noiembrie 2019, 21:55
 

NE
Noros
5°C
29 km/h
Perceput de temperatură: -4°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 29 km/h NE
Rafale de vânt: 29 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:19
Apus: 16:43
Prognoza 22 noiembrie 2019
Zi
 

NE
Predominant înnourat
4°C
Vânt: 22 km/h NE
Rafale de vânt: 25 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

NE
Precipitaţii
0°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 21-11-2019 Ora : 12 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 12:05 si 18:00 In zona : Județul Olt: Slatina, Balș, Scornicești, Piatra-Olt, Potcoava, Iancu Jianu, Curtișoara, Găneasa, Valea Mare, Movileni, Corbu, Colonești, Strejești, Pleșoiu, Verguleasa, Brâncoveni, Bobicești, Schitu, Tufeni, Pârșcoveni, Șerbănești, Morunglav, Cârlogani, Vitomirești, Vulpeni, Vulturești, Teslui, Brebeni, Cungrea, […]
  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 20-11-2019 Ora : 13 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 20 noiembrie, ora 18:00 – 23 noiembrie, ora 10:00; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : ploi însemnate cantitativ, răcire, ninsori la munte, precipitații mixte în Moldova, Transilvania și zona deluroasă a Munteniei, intensificări ale vântului; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Fenomene […]

Loto

Horoscop

  • 242.650 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team