Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

7.000 de semnături, strânse pentru un referendum privind crearea regiunii Ţinutul Secuiesc

Publicat: vineri, 04 octombrie 2013

7.000 de semnături s-au strâns numai într-o săptămână în judeţul Covasna pentru organizarea unui referendum pe tema reorganizării regiunilor de dezvoltare, a anunţat preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor.

Conform unui comunicat al UDMR Covasna, acţiunea de strângere de semnături a fost organizată de UDMR, în colaborare cu CNS şi PCM, şi a demarat în urmă cu o săptămână. În acest interval, au fost adunate 7.000 de semnături ale cetăţenilor care doresc organizarea unui referendum cu privire la înfiinţarea unei regiuni de dezvoltare formată din judeţele Harghita, Covasna şi Mureş.

Conducerea UDMR Covasna consideră că „succesul acestei solidarităţi” este dovedit de cele 7.000 de persoane, care au semnat deja lista în judeţul Covasna.

„La nivelul judeţului Covasna zilnic se strâng o mie de semnături. Se observă că iniţiativa noastră este în concordanţă cu opinia oamenilor. Cu toţii dorim ceea ce în Uniunea Europeană este înţeles foarte clar: noi trebuie să fim cei care exprimăm o opinie despre viitorul nostru”, a declarat preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, conform comunicatului citat de RTV.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a propus, în 25 septembrie, la Cluj, organizarea referendumurilor locale în şase judeţe din ţară, în 8 decembrie, pentru consultarea populaţiei cu privire la regionalizare.
Potrivit lui Kelemen, referendumurile locale pentru consultarea populaţiei cu privire la regionalizare vor avea loc în judeţele Harghita, Covasna, Mureş, Bihor, Sălaj şi Satu Mare.

Kelemen spunea că, în cazul judeţelor Harghita, Covasna şi Mureş la referendum va fi o singură întrebare, respectiv: „Sunteţi de acord ca judeţele Harghita, Covasna şi Mureş să se constituie într-o singură regiune, cu centrul în Târgu Mureş?”, la care se răspunde cu „da” sau „nu”.

În ceea ce priveşte cealaltă regiune, care să cuprindă judeţele Bihor, Sălaj şi Satu Mare, liderul UDMR a afirmat că propunerea este ca Oradea să fie centrul acesteia.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=15797

Publicat de la data oct. 4 2013. Categorii Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

19 noiembrie 2019, 16:12
 

NE
Noros
15°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 14°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 76%
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:17
Apus: 16:45
Prognoza 20 noiembrie 2019
Zi
 

E
Înnourat
16°C
Vânt: 14 km/h E
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

E
Precipitaţii
10°C
Vânt: 14 km/h E
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 19-11-2019 Ora : 11 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 11:00 si 13:00 In zona : Județul Ialomiţa;Județul Argeş: zona joasă; Se vor semnala : ceață care reduce vizibilitatea local sub 200 m și izolat sub 50 m

Loto

Horoscop

  • 242.099 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team