La Antipa, în spatele uşilor închise! Recorduri în lumea insectelor

Un nou an școlar a început, așa că, la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, reluăm seria întâlnirilor cu specialiştii Muzeului, grupate în cunoscutul ciclu de conferințe „La Antipa, în spatele uşilor închise”.
Sâmbătă, 5 Octombrie 2013, începând cu ora 11.00, Rodica Serafim, specialist în coleoptere, vă face cunoștință cu campionii din lumea insectelor.

Împreună, vom afla care este cea mai mare, cea mai puternică, cea mai lungă, cea mai rapidă, cea mai zgomotoasă, cea mai otrăvitoare sau cea mai mortală insectă din lume! Mai mult, vom descoperi care sunt insectele cele mai tolerante la temperaturi extreme, la salinitate ridicată, la deshidratare sau acelea care execută cea mai lungă migraţie.
Printre insecte, se numără mulţi maeştri ai deghizării, dar şi cele mai luminoase organisme cunoscute. Specialiştii descoperă şi descriu noi specii pentru ştiinţă, cu performanţe care le pot depăşi pe cele ale speciilor deja cunoscute. Astfel, ordinea în care sunt clasaţi participanţii la aceste „competiţii” se poate schimba oricând.
Pentru moment, haideți să îi cunoştem pe ocupanţii podiumului, sâmbătă, de la ora 11.00!

Înscrierea participanţilor se poate face în limita a 70 de locuri la telefon: 021.312.88.26, tasta 4 sau pe e-mail: florentinap@antipa.ro .
Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi şi studenţi – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulţi – 15 de lei.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.