80 baxuri de ţigarete descoperite de vameși într-un locas special construit în tavanul unei semiremorci

În data de 01.09.2018, la Biroul vamal de frontieră Halmeu, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean ucrainean în vârstă de 33 de ani, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor marca Volvo şi o semiremorcă frigorifică marca Lamberet, ambele înmatriculate în Ucraina.

Acţionând în baza analizei de risc, inspectorii vamali din cadrul BVF Halmeu au efectuat un control vamal mai amănunţit asupra ansamblului rutier. Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spaţiu special amenajat în plafonul semiremorcii (pe toată lăţimea plafonului semiremorcii, existau şase compartimente pline cu ţigări, iar la fiecare compartiment exista un sistem de câte două chingi pentru scoaterea ţigaretelor ascunse) o cantitate de 40 000 pachete cu ţigări marca Minsk.

Autoritatea vamală a procedat la reţinerea ţigaretelor şi a mijlocului de transport şi au predat cazul organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor, întrucât fapta constituie infracţiune.

Agenţia Natională de Administrare Fiscală
DIRECŢIA GENERALĂ A VĂMILOR

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.