95 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania

Miercuri, 27 martie, intre orele 18 si 20, Asociatia Romania Vie organizeaza la Clubul Taranului Roman un eveniment pentru a celebra 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania si in subsidiar un an de la infiintarea noastra in contextul protestelor din Piata Universitatii:

http://www.facebook.com/RomaniaVie?fref=ts

http://www.facebook.com/events/426331144121296/

Evenimentul va consta dintr-o expozitie foto si nu numai, precum si din discursuri, momente muzicale si un film documentar care este inca in lucru si speram sa fie gata pana la ora evenimentului.

Pe langa tema unionista, ne vom referi la diverse aspecte privind corectarea starii de fapt din Romania, revizuirea Constitutiei, apararea patrimoniului natural si a celui cultural, unde am avut actiuni concrete, etc.

Dupa evenimentul nostru, la orele 21, va incepe in aceeasi locatie un concert de jazz al unei formatii din Republica Moldova, la care de asemenea va invitam sa luati parte.
De asemenea, in zilele urmatoare, pregatim o ceremonie memoriala in data de 1 aprilie in comuna Tunari, unde se afla singurul monument din zona metropolitana a Capitalei dedicat victimelor ocupatiei sovietice din Basarabia, Bucovina de Nord si Tinutul Hertei. Precizam ca data de 1 aprilie, care corespunde masacrului de la Fantana Alba (Bucovina de Nord), cand la 1 aprilie 1941 intre 3000 si 5000 de romani au fost atrasi intr-o capcana de fortele de ocupatie sovietice, mitraliati si inhumati intr-o groapa comuna, a fost declarata prin lege in anul 2011 Zi Nationala de Cinstire a victimelor de la Fantana Alba si de la celalte masacre organizate de ocupantul sovietic, ale arestarilor abuzive, executiilor, deportarilor si foametei organizate din anii 1946-1947.
Finalmente, va invitam sa fiti prezenti la protestul anti-fracking din ziua de 4 aprilie, la care suntem co-organizatori, notificat PMB intre orele 17 si 21 in Piata Universitatii, platoul statuilor. Unele modificari ar putea sa apara in comisia de ordine publica de la PMB, dar scopul adunarii va ramane acelasi, si anume stoparea tuturor explorarilor in vederea exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica, retragerea concesiunilor acordate si interzicerea acestei tehnologii periculoase pe teritoriul Romaniei.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.