Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

99% din elevii romi au absolvit liceu in cadrul proiectului "Servicii de sprijin educational pentru elevii de liceu de etnie roma"

Publicat: miercuri, 02 octombrie 2013

Fundaţia Roma Education Fund Romania va invita la conferinta de incheiere a proiectului „Servicii de sprijin educational pentru elevii de liceu de etnie roma”. Evenimentul va avea loc maine, 3 octombrie 2013, incepand cu ora 10:00, la sediul Fundatiei Romano-Americane din strada Gina Patrichi nr.6, Sector 1, Bucuresti.

Fundaţia Roma Education Fund Romania, una dintre cele mai importante sustinatoare a ameliorarii decalajului educaţional intre elevii romi şi ne-romi, a finalizat proiectul “Servicii de sprijin educational pentru elevii de liceu de etnie roma”, finantat de Roma Education Fund Ungaria. Proiectul a avut ca principal obiectiv diminuarea decalajului educational dintre elevii romi si ne-romi la nivel liceal in 13 judete din regiunile Nord-Est, Sud-Muntenia si Centru prin sprijinirea dezvoltarii academice si, implicit, imbunatatirea ratei de absolvire a ciclului liceal superior.

180 de elevi de etnie roma din clasele a IX-a si a XII-a/XIIIa, admisi in cadrul proiectului, au participat la sedinte de meditatii si sesiuni de mentorat care au contribuit la dezvoltarea personala si educationala a acestora si au primit burse de excelenta si de studiu in functie de rezultatele scolare obtinute.

23 de mentori si 57 de profesori meditatori au lucrat timp de 5 luni cu elevii selectati. Intr-un timp atat de scurt, acestia au obtinut rezultate remarcabile, dovedind ca, in ciuda stereotipurilor despre acestia, elevii romi vor sa invete si pot realiza performanta scolara. Astfel, din randul elevilor de clasa a IXa, 97% au promovat in clasa a Xa, inregistrandu-se doar 1% abandon scolar, 70% au redus absentele per semestru la maxim 10 iar notele lor au crescut in medie cu 0,78 puncte. In acelasi timp, 99% dintre elevii de clasa a XIIa au absolvit liceul, 63,40% au promovat examenul de Bacalaureat, iar 53% dintre acestia au fost admisi in invatamantul universitar. In randul elevilor de clasa a XIIa nu s-a inregistrat niciun caz de abandon scolar.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=15601

Publicat de la data oct. 2 2013. Categorii Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

20 octombrie 2019, 15:36
 

E
Soare
21°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 22°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 64%
Vânt: 4 km/h E
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 7:36
Apus: 18:24
Prognoza 21 octombrie 2019
Zi
 

ENE
Predominant însorit
24°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

ENE
Parţial înnourat
10°C
Vânt: 0 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 234.911 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team