99% din elevii romi au absolvit liceu in cadrul proiectului "Servicii de sprijin educational pentru elevii de liceu de etnie roma"

Fundaţia Roma Education Fund Romania va invita la conferinta de incheiere a proiectului „Servicii de sprijin educational pentru elevii de liceu de etnie roma”. Evenimentul va avea loc maine, 3 octombrie 2013, incepand cu ora 10:00, la sediul Fundatiei Romano-Americane din strada Gina Patrichi nr.6, Sector 1, Bucuresti.

Fundaţia Roma Education Fund Romania, una dintre cele mai importante sustinatoare a ameliorarii decalajului educaţional intre elevii romi şi ne-romi, a finalizat proiectul “Servicii de sprijin educational pentru elevii de liceu de etnie roma”, finantat de Roma Education Fund Ungaria. Proiectul a avut ca principal obiectiv diminuarea decalajului educational dintre elevii romi si ne-romi la nivel liceal in 13 judete din regiunile Nord-Est, Sud-Muntenia si Centru prin sprijinirea dezvoltarii academice si, implicit, imbunatatirea ratei de absolvire a ciclului liceal superior.

180 de elevi de etnie roma din clasele a IX-a si a XII-a/XIIIa, admisi in cadrul proiectului, au participat la sedinte de meditatii si sesiuni de mentorat care au contribuit la dezvoltarea personala si educationala a acestora si au primit burse de excelenta si de studiu in functie de rezultatele scolare obtinute.

23 de mentori si 57 de profesori meditatori au lucrat timp de 5 luni cu elevii selectati. Intr-un timp atat de scurt, acestia au obtinut rezultate remarcabile, dovedind ca, in ciuda stereotipurilor despre acestia, elevii romi vor sa invete si pot realiza performanta scolara. Astfel, din randul elevilor de clasa a IXa, 97% au promovat in clasa a Xa, inregistrandu-se doar 1% abandon scolar, 70% au redus absentele per semestru la maxim 10 iar notele lor au crescut in medie cu 0,78 puncte. In acelasi timp, 99% dintre elevii de clasa a XIIa au absolvit liceul, 63,40% au promovat examenul de Bacalaureat, iar 53% dintre acestia au fost admisi in invatamantul universitar. In randul elevilor de clasa a XIIa nu s-a inregistrat niciun caz de abandon scolar.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.