A fost adoptat proiectul de lege privind statutul cadrelor militare

Senatorii au adoptat proiectul de lege privind statutul cadrelor militare, trimis la reexaminare de preşedintele Traian Băsescu. Proiectul a fost adoptat cu cu 103 de voturi „pentru”, 28 „împotrivă” şi trei abţineri.

Conform statutului, cadrele militare din MApN şi MAI pot fi menţinute în activitate după împlinirea vârstei de pensionare, până la 60 de ani, cu aprobarea conducerii instituţiei.

Proiectul prevede că generalii cu o stea se vor pensiona la 56 de ani, cu două la 57 de ani, cu trei stele la 58 şi cu patru stele la 59 de ani.

Preşedintele Comisiei de apărare Corneliu Dobriţoiu a anunţat că serviciile speciale precum STS, SPP, SRI vor funcţiona în baza Legii 80 care prevede pensionarea la 60 de ani, iar prelungirile se vor face în funcţie de ierarhie.

Preşedintele Traian Băsescu a arătat în cererea de reexaminare că actul normativ reflectă ori „un act de trădare naţională” ori „prostie”.

„Înţeleg că unii o iau ca fiind o joacă, ca fiind un joc al preşedintelui sau mai ştiu eu ce alte interpretări dau. Eu vreau să vă spun că această lege este plecată pe o iniţiativă legislativă a câtorva parlamentari. A fost respinsă în Camera Deputaţilor şi a fost adoptată de Senat, în calitate de Cameră decizională. Pot să o interpretez ca fiind o lege care reflectă ori un act de trădare naţională – şi sunt responsabil de ceea ce spun – ori un act ce vădeşte o profundă prostie”, a susţinut preşedintele Traian Băsescu, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.