A fost inaugurat oficial singurul avion SMURD

Medicii de la SMURD au de azi un avion pentru transportul urgenţelor. Aparatul de zbor a fost cumpărat din banii donaţi de români, prin redirecţionarea celor doi la sută din impozitul pe venit către fundaţia SMURD.

Avionul SMURD va fi folosit pentru transportul pacienților care sunt într-o stare foarte gravă. Până acum existau elicopterele SMURD, însă erau situații în care acestea nu se puteau ridica de la sol din cauza vremii nefavorabile.

Acest avion este dotat cu o aparatură performantă și poate zbura și pe timp de noapte, cât și în condiții meteo nefavorabile. Spre exemplu, poate ateriza și dacă vizibilitatea este de doar 30 de metri.

Autonomia de zbor a avionului SMURD este de 3.000 de kilometri, astfel că va putea acoperi teritoriul României fără să fie nevoie de oprire pentru alimentare.

Aparatul de zbor a fost achiziționat anul trecut prin redirecționarea a 2% din venit, însă a fost nevoie de pregătirea piloților de la Ministerul de Interne, șase mai exact, precum şi de dotarea acestuia cu aparatură medicală performantă.

Detalii pe digi24.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.