A început construirea primului circuit auto din România

A început construirea primului circuit auto din Romania. ,,Baneasa Drift Arena” este primul complex motor-sport din ţara noastră. Circuitul este amplasat pe pista Aviaţiei Utilitare, în vecinătatea aeroportului Aurel Vlaicu, lângă IKEA Băneasa.

Duminică, 31 martie 2013, la orele 16.00, primele camioane vor începe descărcarea elementelor de infrastructură şi logistică. Construcţia Băneasa Drift Arena se va realiza în trei etape. Circuitul de drift este primul modul care va putea fi utilizat de piloţi şi va face parte din circuitul competiţional internaţional. Primul concurs de drifting se va desfăşura pe Băneasa Drift Arena în perioada 6-7 aprilie 2013 şi va aduce la start cei mai buni piloţi români, care vor concura cu campionii Bulgariei.

A doua etapă o constituie finalizarea pistei de ,,drag”, ce va avea o lungime de aproximativ 800 de metri. A treia etapă şi cea finală o constituie unirea celor două circuite şi astfel realizarea unei piste competiţionale de aproximativ 4500 de metri, care va îndeplini toţi parametrii internaţionali pentru organizarea unor competiţii ca FIA GT, Formula 2 sau Moto GP. Tribunele vor avea în primă-fază o capacitate de 10.000 de locuri, care vor putea fi extinse însă până la 30.000.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.