A început Școala de Vară Net4Age-Friendly, organizată, în premieră, la București, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”

Acțiunea COST NET4Age-Friendly deschide, la București, prima sa școală internațională de vară, destinată profesioniștilor, doctoranzilor și tinerilor cercetători din cele 39 de țări participante în cadrul rețelei (CA19136 – International Interdisciplinary Network on Smart Healthy Age-friendly Environments).

În deschidere, au luat cuvântul domnul Prof. Univ. Dr. Cătălin Cîrstoiu- Decanul Facultății de Medicină la UMF Carol Davila, doamna Prof. Univ. Dr. Luiza Spiru – Președinte Fundația Ana Aslan Internațional, domnul Dr. Ștefan Bușnatu – Prodecan UMF Carol Davila, domnul Prof. Aleksandar Jevremovic – Serbia și Prof. Dr. Nick Gouldemond – Olanda.

Prof. Univ. Dr. Cătălin Cîrstoiu – Decanul Facultății de Medicină la UMF Carol Davila: „Patologia în România este o patologie preponderent degenerativă. De aceea, dezvoltând durabil îngrijiri preventive, îngrijiri medicale sustenabile, la vârstele adulte, putem ajunge la creșterea sănătății populaționale.”

Prof. Univ. Dr. Luiza Spiru, Președinte Fundația Ana Aslan Internațional: “Sunt onorată să fiu aici. Știu că venim din foarte multe țări și sunt mândră să dau startul acestei Școli de Vară Internaționale.

Prima școală internațională de vară reprezintă un parteneriat solid cu Fundația Ana Aslan Internațional, colaborarea subliniind grija pentru oameni, conștientizarea faptului că România beneficiază de servicii medicale de avangardă, oferind, în același timp, soluții bazate pe noile tehnologii, pentru a îmbunătăți calitatea vieții sănătoase a adulților”.

Dr. Stefan Bușnatu – Prodecan UMF Carol Davila: „Încă nu am ajuns în punctul în care să putem spune că știm să aplicăm prevenția. Avem multe de făcut, avem multe de învățat despre Big Data și capacitatea sa, trebuie să construim împreună aceste sisteme și să le implementăm acolo unde oamenii le adoptă, astfel încât să putem avea modele bune de adopție, crescând astfel numărul de adopții în Europa.”

Prof. Aleksandar Jevremovic: „Marea întrebare este: Cât de sigure sunt aceste soluții de îngrijire la domiciliu (disponibile în comerț)? Care sunt motivațiile din spatele acestor soluții? În cadrul acestui eveniment, voi prezenta cum putem aplica aceste tehnologii, ce precondiții trebuie îndeplinite pentru a avea soluții care sunt de fapt durabile și de încredere.”

Prof. Dr. Nick Gouldemond – Olanda: „Aceasta este o oportunitate de a vedea cum (prin problemele noastre similare) ne afiliem, încercăm să ne împărtășim problemele și să găsim soluții, să ne împărtășim experiențele și să le transpunem în propriul nostru tip de context.

Programul COST (Cooperare europeană în domeniul cercetării științifice și tehnice) este un element fundamental al Spațiului European de Cercetare (ERA – European Research Area) și își propune să faciliteze progrese științifice inovatoare care să conducă la noi concepte și produse, contribuind, astfel, la consolidarea capacităților de cercetare și inovare din Europa.

Obiectivele specifice ale evenimentului sunt:

  • Îmbunătățirea nivelului individual de conștientizare cu privire la trecerea paradigmatică de la tratamentul bolilor la prevenirea acestora și promovarea menținerii sănătății;
  • Big Data în îngrijirea sănătății;
  • Inovarea în modelarea afacerilor.

Școala de Vară NET4Age-Friendly este un eveniment multidisciplinar deschis profesioniștilor, cercetătorilor și studenților la doctorat interesați de această temă.

Potrivit echipei COST NET4Age-Friendly, evenimentul este unul de excelență, unic în România, în cadrul căruia este promovată viața sănătoasă, prin creșterea gradului de conștientizare și prin sprijinirea comunităților să se implice în comportamente sănătoase.

De asemenea, este promovată incluziunea socială, viața independentă, dar și îmbătrânirea activă și sănătoasă în societate, prin promovarea modelelor de bune practice, de la nivel international.

Sunt aspecte de viitor, fundamentale pentru viața românilor, indiferent de vârstă, mediu social și nivel de educație.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.