WonderFest, Constanța, 19-23 septembrie 2022. Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret afirmă valorile prezentului și viitorului

Una dintre cele mai așteptate manifestări culturale ale toamnei, WonderFestFestivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret va avea loc la Constanța, în perioada 19-23 septembrie 2022.

Evenimentul, care are în prim-plan tinerii și producțiile lor cinematografice, precum și un juriu al copiilor, demonstrează faptul că indiferent de condițiile vitrege, de blocaje sau dificultăți, avântul artistic și mesajele celor tineri nu pot fi oprite.

„Pentru că nicăieri nu găsim o comunicare atât de puternică și atât de adevărată cum găsim în teatru sau în film, încercăm prin WonderFest să recuperăm o parte din ceea ce am pierdut în ultimii doi ani în acest plan.

Ne propunem să fim împreună din nou și să dăm voie filmului și filmului pentru copii să facă parte din viaţa noastră”, afirmă Lavinia Șandru, președintele WonderFest.

Ediția din 2022 este plină de substanță, ardentă, relevantă pentru o tânără generație care se pregătește, cu responsabilitate și maturitate, să ducă mai departe această lume complicată.

În calitate de co-organizator, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România este un reper de racord la realitate și la „istoria clipei”.

„Onorându-și statutul de utilitate publică, conferit prin Hotărâre guvernamentală, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, respectându-și neabătut angajamentele asumate prin codul său deontologic, a promovat și acționează permanent pentru afirmarea valorilor autentice, culturale și morale ale societății românești, pentru o informare corectă asupra realităților sociale și politice pe care le traversăm și cărora trebuie să le facem față. Asumându-ne aceste «comandamente», ne-am alăturat cu bucurie în susținerea unui proiect, devenit deja tradițional, prin recunoașterea sa de către public, mai ales de către cel tânăr, – Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret WonderFest, fiind siguri de succesul actualei ediții a sa, care va avea loc, în acest an, la Constanța.

Rolul nostru, al celor care existăm în și prin mass-media, al celor care ne dorim să fim «influencers» în societate, este tocmai acela de a-i face pe semenii noștri, în special pe cei din generația tânără, pe cei ce își încep drumul în viață, să adopte și să urmeze o «foaie de parcurs» ținând seama, în primul rând, de principiile noastre morale tradiționale, de cele democratice, universal recunoscute.

Suntem recunoscători pentru atitudinea încurajatoare față de această inițiativă cultural-educativă – WonderFest – din partea Primăriei Municipiului Constanța, și a celorlalte structuri subordonate și ne exprimăm întreaga noastră gratitudine”, consideră Sorin Stanciu, președintele UZPR.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.