A treia zi de One World Romania

Miercuri incepem ziua la One World Romania cu primul masterclass al acestei editii, sustinut de documentaristul danez Jon Bang Carlsen. Masterclass-ul incepe la ora 12:00, la Centrul Ceh, iar intrarea este libera. Detalii despre masterclass, gasiti aici. Miercuri marcheaza si inceputul retrospectivei dedicata lui Carlsen, prima proiectie din cadrul acesteia incepand la ora 20:30, la Sala ”Horia Bernea” a Muzeului National al Taranului Roman. Primele doua filme proiectate sunt Before the Guests Arrive si Hotel of the Stars. Programul complet al retrospectivei este aici.

Al doilea eveniment special al zilei este proiectia filmului Sofia’s Last Ambulance, care are loc incepand cu ora 14:00 la Serviciul de Ambulanta al Municipiului Bucuresti (Str. Mihai Eminescu nr. 226). Filmul realizat de Ilian Metev este prezentat in cadrul temei speciale Sanatatea sistemului de sanatate si ii urmareste pe membrii echipei de urgenta care circula cu una dintre ultimele 13 ambulate ale orasului Sofia. La dezbaterea care va urma dupa proiectie va participa Cristian Vasile Grasu, presedintele Asociatiei Serviciilor de Ambulanta din Romania. Mai multe detalii despre aceasta proiectie gasiti aici.

Pentru miercuri avem doua recomandari, ambele din sectiunea Romanul adolescentei. Sunt doua filme despre tineri din Romania si povestile lor inainte si dupa Revolutie: Dupa tacere si Anatomia unei plecari.

Recomandarile zilei: DUPA TACERE / Cinema Corso / 18:00

Dupa tacere vorbeste despre efectele inca pregnante ale dictaturii, dupa dictatura. Un film despre abuzul Statului, despre frica, despre transmiterea tacerii din generatie in generatie. Un film despre locul lasat (in ciuda a tot ceea ce putem sti) fantomelor care ne impiedica sa ne traim prezentul. Trei generatii izolate in tacere. Negarea se mosteneste, daca nimic nu a fost reasezat la locul lui, daca nimic nu a fost spus. Trailer si mai multe detalii aici.

ANATOMIA UNEI PLECARI / Cinema Corso / 20:00

In Anatomia unei plecari, regizorul Oliver Tataru reface traseul plecarii familiei sale din Romania, la sfarsitul anilor 1980, confruntand – dupa mai bine de douazeci de ani – amintirile individuale ale membrilor familiei cu privire la tara pe care au parasit-o. Trailer si mai multe detalii aici.

Dupa fiecare dintre cele doua proiectii recomandate de noi pentru miercuri, vor participa la dezbateri cu publicul cei doi regizori – Vanina Vignal (Dupa tacere) si Serban Oliver Tataru (Anatomia unei plecari).

ONLINE: www.oneworld.ro | www.facebook.com/one.world.romania
ORGANIZATORI: Asociatia One World Romania si Centrul Ceh Bucuresti
PARTENER PRINCIPAL: Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.