Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

A VI- a ediţie a "Zilelor Educaţiei Medicale", 15 aprilie – 29 aprilie 2013

Publicat: luni, 15 aprilie 2013

Departamentul de Educaţie Medicală al Societăţii Studenţilor în Medicină din Bucureşti organizează în perioada 15 aprilie – 29 aprilie 2013, cea de-a VI- a ediţie a „Zilelor Educaţiei Medicale”. Evenimentul se va desfăşura la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti. Această manifestare este adresată studenţilor la Facultatea de Medicină din Bucureşti, dar şi altor studenti de la facultăţi cu profil biomedical.
Zilele Educaţiei Medicale – proiect naţional care îşi propune sǎ orienteze studenţii mediciniști în plan profesional prin intermediul unor evenimente ştiinţifice. Principalele obiective ale organizatorilor se referǎ la accesul studenților ȋn mod gratuit la manifestǎri științifice de ȋnaltǎ calitate, la deprinderea unor competențe specifice de diagnostic clinic diferențial, informarea cu privire la posibilitǎțile de implicare ȋn programele de cercetare, dar și ȋncurajarea lucrului ȋn echipǎ. Mai mult, proiectul a luat naștere din dorința studenților la medicinisti de a le oferi colegilor, din toți anii de studiu, oportunitatea de a avea acces la o educație complementarǎ ariei curiculare standard.
Invitații de seamǎ ai acestui eveniment sunt Acad. Ioanel Sinescu, Rectorul U.M.F. „Carol Davila”; Prof. dr. Dragoș Vinereanu, prorectorul știintific U.M.F. „Carol Davila”; Prof. dr. Doina Anca Pleșca, decanul Facultǎții de Medicinǎ Generală din cadrul U.M.F. “Carol Davila”; Conf. dr. Mihai Hinescu, prodecan al Facultǎții de Medicinǎ din cadrul U.M.F. “Carol Davila”; Conf. dr. Florin Filipoiu, prodecan al Facultǎții de Medicinǎ din cadrul U.M.F „Carol Davila”; Conf. dr. Laurențiu Belușicǎ, Spitalul „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”; Prof. dr. Dan Enescu, Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”; Prof. dr. Tiberiu Nanea, Spitalul „Prof. Dr. Theodor Burghele”; Conf.Dr. Ion Dina, Spitalul de Urgenţă “Sf. Ioan”.

           Pe toată perioada evenimentului se vor organiza conferințe și workshop-uri științifice precum: Conferința de Orientare Postuniversitarǎ adresatǎ studenților din anii terminali; Tȃrgul Laboratoarelor de Cercetare; Dr. House – algoritmi clinici de diagnostic diferențial, un concurs ce oferǎ studenților șansa de a participa la o ȋntrecere medicalǎ palpitantǎ; Conferința Celulele Stem – Mituri sau realitate?; Cursuri de BLS (Basic Life Support) și ALS; Workshop de Noduri și Suturi; Workshop de Fitoterapie; Conferința Știința și Medicina din Fața Oglinzii; Conferința Psihologia Abordǎrii Pacientului, dar și Conferința Medicina Alternativǎ.
Organizatorul local al evenimentului este Societatea Studenților ȋn Medicinǎ din București, iar partenerii manifestǎrii sunt Universitatea de Medicinǎ și Farmacie “Carol Davila” din București, ȋmpreunǎ cu Colegiul Medicilor din Romȃnia.
Evenimentul „Zilele Educației Medicale” este un proiect naţional ce se desfăşoară în departamentul SCOME (Standing Committee on Medical Education) din cadrul Federației Asociațiilor Studenților la Medicinǎ din Romȃnia, FASMR fiind și organizatorul național al proiectului. Evenimentul a fost inițiat la nivel local în 2008 de către SSMB şi implementat de trei ani consecutiv la nivel naţional, în universităţile de medicină partenere din Cluj, Craiova, Iași, Sibiu, Tȃrgu Mureş și Braşov.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=4668

Publicat de la data apr. 15 2013. Categorii SĂNĂTATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

23 august 2019, 0:07
 

ENE
Senin
23°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 22°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 56%
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:26
Apus: 20:10
Prognoza 23 august 2019
Zi
 

NE
Parţial însorit cu furtună
34°C
Vânt: 14 km/h NE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

NE
Predominant senin
22°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 21-08-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 21, 22, 23 august; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : disconfort termic; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Fenomene vizate: disconfort termicInterval de valabilitate: 21, 22, 23 augustZone afectate: conform textului       În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat îndeosebi în […]

Loto

Horoscop

  • 225.389 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team