Dan Pascariu, Raed Arafat, Leslie Hawke şi Radu Georgescu ţin lecţia de leadership

Ateneul Român va găzdui pe data de 24 aprilie CONCERT DE LEADERSHIP, un eveniment ce îmbină prin arta leadership-ului dezvoltarea echipelor şi organizaţiilor. 4 lideri de renume în mediul de afaceri şi în cel social vin să ofere auditoriului viziunea lor asupra principiilor de baza ale culturii de leadership aplicate atât ântr-o organizaţie, cât şi în viaţa personală: Dan Pascariu, Raed Arafat, Leslie Hawke şi Radu Georgescu.

Leadership Concert are ca obiectiv sa inspire liderii si managerii sa isi organizeze echipa in armonie cu muzica si cultura organizatiilor in care activeaza si, precum o orchestra, sa atinga excelenta profesionala si personala.
In fata unui auditoriu format din 750 de reprezentati de top ai mediului de afaceri si social din Romania, 4 adepti practicanti ai culturii de leadeship vor interpreta partitura viziunii lor asupra elementelor definitorii ale unui adevarat lider si vor prezenta factorii cheie in motivarea echipelor care tintesc performante de exceptie:
• Dan Pascariu – Presedinte Unicredit Tiriac Bank si Tarom
• Raed Arafat – Secretar de Stat, Ministerul Sanatatii, Fondator al Serviciului de Ambulanta SMURD
• Leslie Hawke – Presedinte Asociatia OvidiuRO, o asociatie dedicata sustinerii copiilor din familii defavorizate si de romi pentru participarea la programe de educatie pre-scolara
• Radu Georgescu – Presedinte si Fondator GECAD Group
Intrebat daca leadership-ul este o calitate innascuta sau cultivata in timp, Dan Pascariu, Presedinte Unicredit Tiriac Bank si Tarom, declara: „pentru mine leadership-ul este o forma de arta si, asa cum un artist care este talentat n-are cum sa reuseasca daca nu lucreaza, exerseaza sistematic, tot asa, o persoana cu calitati native de lider n-are cum sa le puna in valoare daca nu face eforturi de autodezvoltare continua. Am avut ocazia sa vad mai multi oameni mai putini talentati, care au perseverat si au reusit in viata, decat oameni foarte talentati care, bazindu-se numai pe talent, n-au facut niciun un alt efort si au esuat”.
Radu Georgescu, Presedinte si Fondator GECAD Group, considera, insa, ca „liderii in general se cresc si se descopera. Un copil care e seful clasei de cand e mic pana cand ajunge la facultate, e foarte posibil sa fie lider si ca adult. Dar, de asemenea, un lider la maturitate poate ajunge acolo si daca nu e seful clasei. Unii isi descopera calitatile de lider in timpul anilor de scoala, de liceu sau de facultate, isi cultiva singuri aceste calitati dar, de multe ori, cresc cu ajutorul celor din jur, cu mai multa experienta. Asa ajung sa fie lideri. In ambele cazuri cred totusi ca rebuie sa existe si un „sambure” de lider in propriul ADN”.
O alta viziune cu privire la succesul si marile provocari ale unei femei-lider in spatiul non-guvernamental o ofera Leslie Hawke, Presedinte Asociatia OvidiuRO, care marturiseste ca „nu cred ca succesul in lumea ONG-urilor este mai greu de obtinut pentru femei sau barbati, asa cum nu cred asta nici in afaceri sau politica. A conduce o organizatie de caritate este, intr-un fel, o activitate potrivita pentru o femeie – multe sotii de politicieni se ocupa cu activitati caritabile. Cred ca cea mai mare provocare pentru un manager in acest domeniu este sa faci fata unei anumite epuizari psihice care apare cu timpul”.
Inspiratia muzicala a Concertului de Leadership va fi asigurata de 2 artisti exceptionali intr-un turnir al instrumentelor care vor puncta fiecare discurs de leadership:
•  Alexandru Tomescu, violonist de renume mondial, castigator al premiului Stradivarius Elder-Voicu, un fervent activist social, Ambasador al Asociatiei Hope and Homes for Children, si
•  Nicolae Dumitru, pianist recunoscut in Romania si pe plan international, fondator al unui program social de gasire a talentelor muzicale in randul copiilor provenind din familii sarace.
Invitatul special al serii este Maestrul Giorgio Fabbri, un muzician de exceptie (dirijor de orchestra, interpret si compozitor) si un renumit trainer, expert in dezvoltarea leadership-ului.
Evenimentul isi propune sa inspire managerii, si in general oamenii de afaceri, sa isi organizeze echipele in armonie cu muzica si cultura organizatiilor in care activeaza si pe care le conduc, iar precum sincronia perfecta a unei orchestre, sa atinga excelenta profesionala si rezultate remarcabile.
Biletele la eveniment se pot achizitiona de pe site-ul dedicat, www.leadershipevents.ro, cu preturi incepand de la 90 pana la 130 de Euro plus TVA, 5% din incasari urmand sa fie donate catre 2 asociatii dedicate sprijinului si dezvoltarii programelor educationale pentru copii: Hope and Homes for Children Romania (www.hhc.ro) si Asociatia OvidiuRO (www.ovid.ro)
Leadership Concert este un eveniment oferit de Expense Reduction Analysts si European Professional Women Network, si este sustinut de Accenture, ICAP Romania, DCTAX, New Kopel Group, Rose Mary, Zenonni si Romtelecom, in calitate de sponsori, si de organizatii de absolventi romani ai unor scoli de afaceri de renume international precum INSEAD, ASEBUSS, EXEC-EDU si IE Business School.

Infiintata in 1992, Expense Reduction Analysts este o companie de consultanta specializata in managementul costurilor si al achizitiilor concentrata pe livrarea unei performante superioare in afaceri catre clientii sai atat din domeniul privat cat si cel public. Operand in peste 40 de tari, cei 750 consultanti Expense Reduction Analysts au o expertiza bogata intr-o arie larga de categorii de cheltuieli operationale generale precum: asigurari, transport, ambalaje, cheltuieli de marketing, managementul flotelor de masini, telecomunicatii, managementul deseurilor, energie si utilitati, speze bancare, echipamente medicale, produse industriale, birotica, consumabile industriale, publicitate, servicii IT, servicii de personal si multe altele.
Clientii Expense Reduction Analysts cuprind mii de companii de marime medie, precum si companii de renume precum: ABB, Ernst & Young, IKEA, KIA, Pfizer, SAP, Toshiba, BMW, Hilton, Siemens, Deloitte, ING, L’Oreal, DELL etc.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.