Accident feroviar Spania : momentul deraierii surprins de camerele de supraveghere VIDEO

Catastrofa feroviară din Spania, soldată cu 78 de morţi şi zeci de răniţi, a fost surprinsă de camerele de supraveghere. Potrivit El Pais, care citează surse din cadrul anchetei trenul circula cu 190 de kilometri pe oră într-o curbă unde viteza ar fi trebuit să fie de doar 80 de kilometri la oră. Trenul “nu avea nicio problemă operaţională” şi tocmai i se făcuse o revizie tehnică în cursul dimineţii, a afirmat joi preşedintele companiei feroviare publice Renfe, relatează AFP.

“Ştim că trenul nu a avut nicio problemă tehnică, trecuse de o revizie chiar în dimineaţa” zilei de miercuri, a declarat el, cu precizarea că “aceste trenuri au câte o revizie la fiecare 7.500 de kilometri, apoi la fiecare 50.000 de kilometri, după care la fiecare 150.000 de kilometri” parcurşi. “Cu alte cuvinte, dosarul de mentenanţă şi control al trenului era perfect”, a mai arătat preşedintele Renfe. El s-a referit şi la posibila cauză a accidentului, amintind că zona în care s-a petrecut accidentul impunea o limită de viteză de 80 de kilometri la oră.

Potrivit spuselor unuia dintre mecanici, trenul mergea, la momentul accidentului, cu o viteză de 190 de kilometri la oră. Mecanicul, a mai spus preşedintele Renfe, avea 52 de ani şi 30 de ani experienţă, el lucrând de un an pe linia Madrid-Ferrol, traseu pe care s-a petrecut accidentul. La rândul său, secretarul de stat pentru transporturi, Rafael Catala, a declarat pentru postul de radio Cadena Ser că tragedia petrecută la Santiago de Compostela “pare să fie legată de un exces de viteză”.

Presa spaniolă a preluat pe larg această ipoteză cercetată de autorităţi, notează sursa menţionată. Cu toate acestea, Catala a precizat că trebuie aşteptate rezultatele cercetărilor judiciare şi cele efectuate de comisia de anchetă a Ministerului Dezvoltării, care cuprinde şi portofoliul transporturilor.

Trei zile de doliu naţional în Spania după tragicul accident

Premierul spaniol Mariano Rajoy a anunţat decretarea a trei zile de doliu naţional în urma catastrofei feroviare.

Patru vagoane s-au răsturnat de pe şine, oficialul spaniol Alberto Nunez Feijoo declarând: „Scena este șocantă, este dantescă”.

Trenul transporta 247 de pasageri și se deplasa din Madrid spre Ferrol, când a deraiat.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.