Adrian Năstase rămâne în avocatură

 Baroul Bucureşti a anunţat că deocamdată Adrian Năstase rămâne în avocatură. O comisie întrunită în acest sens va decide, în perioada următoare, dacă sunt motive pentru care ar putea fi exclus.

Decizia privind excluderea din avocatură a lui Adrian Năstase va fi luată după ce o comisie formată din consilieri ai Baroului Bucureşti va analiza motivul reţinut de Consiliu atunci când a decis menţinerea fostului premier în Barou, a declarat, marţi, decanul Ion Ilie-Iordăchescu.

Uniunea Naţională a Barourilor din România a cerut Baroului Bucureşti să analizeze situaţia lui Adrian Năstase, care încă face parte din această profesie. Potrivit legii, un avocat condamnat definitiv trebuie să fie exclus din avocatură.

Baroul Bucureşti a emis, iniţial, o decizie prin care spune că sentinţa de condamnare la doi ani de închisoare a lui Năastase nu este atât de gravă şi că acest încă poate deţine calitatea de avocat. UNBR a considerat că acestă decizie trebuie reevaluată, astfel că Năstase ar putea fi exclus din avocatură.

Potrivit statutului profesiei de avocat, condamnaţii penali nu mai pot profesa ca avocaţi. „În cazul în care avocatul a fost condamnat definitiv pentru o faptă prevăzută de legea penală şi care îl face nedemn de a fi avocat, potrivit legii”, prevede statutul avocaţilor la articolul 58.

Adrian Năstase este, în acest moment, membru al Baroului Bucureşti, dar este autosuspendat.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.