Adrian Severin, la Gold FM: „Ne îndreptăm spre o inflamare a crizei ucrainene”

Invitat în emisiunea „Ce-i în gușă, și-n căpușă”, realizată de Cozmin Gușă la Gold FM, Adrian Severin a reliefat fundalul situației frământate din Ucraina.

Occidentul s-a implicat pentru a influența evoluțiile politice din Ucraina, dar aceste intervenții au fost neinspirate, contraproductive și distructive. Ucraina a fost împinsă, practic, spre statutul de stat eșuat”, a spus Adrian Severin.

Trecând în revistă unele dintre motivele pentru care Ucraina este unul dintre cele mai fierbinți puncte din această parte a lumii, Adrian Severin a afirmat că „în Ucraina nu predomină nici pro-rușii, nici pro-occidentalii, cea mai mare influență fiind exercitată de miliardarii ucraineni, care preferă Europa, cu piața ei mai bine reglementată, pentru  evita să se ciocnească cu oligarhii ruși”.

Referindu-se la evoluțiile viitoare ale Ucrainei, Adrian Severin a declarat că jocul politic din Ucraina, foarte dur, s-a blocat în urmă cu câțiva ani.

Statul ucrainean este foarte fragmentat structural. Există la nivel internațional o înțelegere tacită pentru o împărțire a Ucrainei. În orice caz, cred că ne îndreptăm spre o inflamare a crizei ucrainene”, a afirmat Adrian Severin, la Gold FM.

În context, fostul ministru de Externe al României a reamintit că Uniunea Europeană este direct interesată de rezolvarea situației din Ucraina, pentru a-și putea normaliza relațiile cu Rusia.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.