Ministrul de Externe al provinciei Kosovo a demisionat, prins cu mita pentru un loc în Parlament

Ministrul de Externe al provinciei Kosovo, Meliza-Haradinaj-Stublla, și-a anunțat demisia, pe fondul acuzațiilor că soțul său a oferit mită pentru a-i asigura un loc în Parlament. În același timp, Stubbla s-a retras și din formațiunea Alianța pentru Viitorul Kosovo.

Practic, potrivit unei anchete de presă, Dardan Stublla a mituit anumiți oficiali pentru a se asigura că soția sa va avea un loc în legislativ, fiind furnizată și o înregistrare relevantă.

În textul prin care își anunță demisia, Haradinaj-Stublla contestă veridicitatea dovezilor, dar consideră că gestul său sa este o „obligație morală” și a anunțat că a deschis procese pentru defăimare.

Fost consilier al premierului Ramush Haradinaj, Stublla a devenit prima femeie ministru de Externe din Kosovo în 2020, notează solidnews.ro.

Acest gest de retragere și motivele care au dus la demisie fac cu atât mai relevantă politica deschisă a partidelor din România când vine vorba despre locurile din Parlament. În 2016,

ALDE le cerea candidaţilor la alegerile generale să aducă pentru campanie 63.000 de lei fiecare,  altfel nu se vor regăsi pe listele formaţiunii. Și Partidul Naţional Liberal se baza atunci pe banii membrilor şi ai candidaţilor, dar promitea o transparenţă care nu a mai devenit realitate.

Cei care vom candida pe poziţii pe care le vom considera eleigibile vom participa şi la susţinerea campaniei electorale centrale. Cum, cu cât, public, ca să nu fie nicio discuţie. Că nu vine un avion de pe Lună să aducă bani”, explica plastic, la acel moment, actualul europarlamentar PNL Vasile Blaga, un politician român cu state… eterne.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.