Elisabeta Lipă, președinte al Federației Române de Canotaj: „Mi-e frică să mă gândesc unde se va situa România în clasamentul Olimpiadei de la Tokyo, după toată această perioadă de lipsă a pregătirii”

Invitată în cadrul emisiunii „Ce-i în gușă, și-n căpușă”, realizată de Cozmin Gușă la Gold FM, marea campioană Elisabeta Lipă, președinte al Federației Române de Canotaj, a explicat motivele pentru care echipa de dublu rame are un antrenor italian.

„Nu am acceptat niciodată ceea ce îmi spuneau mulți, că nu vom mai fi niciodată unde am fost, la canotaj. După ce am epuizat gama de antrenori români cu același mod de lucru, am apelat la un antrenor italian. A crescut cu sportivii noștri, s-a închegat un nucleu, s-au schimbat comportamentul și mentalitatea și au început să apară și rezultatele”, a spus Elisabeta Lipă, la Gold FM.

Referindu-se la speranțele pentru Olimpiada de la Tokyo, marea campioană a menționat că „echipa de dublu rame a României nu visează  decât la medalii la Olimpiadă, sportivii au ambiții și fac sacrificii pe care numai cei care au fost în cantonamente le pot înțelege”.

Vorbind despre bilanțul Fundației „Casa Campionilor”, Elisabeta Lipă a menționat că rezultatele recente din gimnastica românească sunt urmare directă a eforturilor din cadrul campaniei fundației, „Țară, țară, vrem campioane”.

De asemenea, președintele Federației Române de Canotaj a menționat dezinteresul autorităților de la București pentru pregătirea sportivilor.

Într-un an foarte greu, în care participăm și la Olimpiadă, dar și la evenimente restante, Ministerul Tineretului și Sportului a primit același buget ca anul trecut. Oricâtă bunăvoință ar avea noul ministru, nu ai cum să te descurci cu acești bani. Mi-e și frică să mă gândesc unde se va situa România, ca număr de medalii, în clasamentul Olimpiadei de la Tokyo, după toată această perioadă de lipsă a pregătirii”, a spus Elisabeta Lipă, la Gold FM.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.