Fostul ministru de Externe al Austriei completează „garnitura germană” de la conducerea gigantului rus Rosneft

Fostul ministru de Externe al Austriei, Karin Kneissl, care a dansat cu președintele rus Vladimir Putin la nunta sa, a fost nominalizată în Consiliul de Administrație al gigantului Rosneft, companie petrolieră de top din Rusia, notează solidnews.ro.

Kneissl a ieșit din funcția publică în anul 2019, iar cu un an înainte l-a invitat pe liderul de la Kremlin la nunta sa.

Vladimir Putin s-a prezentat cu un buchet de flori, i-a cântat un cor special și chiar a dansat cu mireasa, imaginea respectivă făcând înconjurul lumii.

Pe acest fundal a venit vestea numirii în conducerea Rosneft a fostului demnitar austriac, care este acum acuzat de politicienii din țara sa că subminează politica externă a întregului bloc comunitar.

Este posibil, totuși, ca fostul ministru să se fi orientat după tăcerea din jurul prezenței fostului cancelar german Gerhard Schröder în frunea amintitului consiliu al directorilor, care nu a prea revoltat mainstream-ul european.

De menționat că unul dintre directorii de la vârful Rosneft este bancherul Matthias Warnig, în același timp și CEO al companiei care se ocupă de Nord Stream II, conducta care va lega unilateral gazul rusesc de nevoile Germaniei și care și-a început cariera în fosta poliție secretă a Germaniei de est.

Gigantul petrolier rus este condus de Igor Sechin, unul dintre cei mai apropiați prieteni și cei mai eficienți susținători politici ai președintelui Vladimir Putin.

 

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.