Aer la sticlă pentru alinarea dorului de casă

O companie britanică vinde în prezent sticle de aer „autentic” din Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord, pentru a oferi rezidenţilor din Marea Britanie, aflaţi peste mări, parfumul de acasă.

La un preţ de 25 de lire sterline, sticla de 500 ml vine cu dop de plută, astfel încât destinatarul să poată continua deschiderea şi preluarea aromei ori de câte ori are nevoie, atunci când i se face dor de casă, potrivit CNN.

În afară de cele patru ţări din Marea Britanie, compania poate prelua şi cereri speciale pentru oricare alte locaţii specifice din Marea Britanie şi spune că au îndeplinit recent o comandă de la un galez care a solicitat un eşantion de aer din regiunea muntoasă Snowdonia, din nord-vestul Ţării Galilor.

Între timp, sunt disponibile şi sticle speciale, în ediţie limitată, cu aer preluat din metroul londonez sau un magazin de „fish and chips”, din Norfolk.

Echipa de la My Baggage, care se ocupă de mutări internaţionale pentru britanicii care îşi schimbă domiciliul, spune că s-a inspirat să lanseze gama de aer îmbuteliat după efectuarea unor cercetări care au legat simţul mirosului uman de amintirile emoţionale.

Am vrut să-i ajutăm [pe rezidenţii din Marea Britanie care locuiesc în străinătate] să se reconecteze cu casa şi ştim, din cercetările publicate, că simţul mirosului este foarte evocator când vine vorba de emoţii”, spune un purtător de cuvânt al companiei.

Permiţând beneficiarilor să respire adânc aerul din ţara lor de origine, speram să uşurăm dorul de casă şi să-i ajutăm să se stabilească în noua lor viaţă, oriunde ar fi această”.

Conform My Baggage, marea majoritate a comenzilor provin de la cei care cumpără sticlele ca un cadou pentru prietenii sau familiile care locuiesc în străinătate.

Lansarea gamei de aer îmbuteliat din Marea Britanie are loc la patru ani după ce compania Aethaer a început să vândă sticle de aer britanic de 580 ml cumpărătorilor din oraşele chineze poluate, precum Beijing şi Shanghai, cu 115 dolari.

Între timp, compania canadiană Vitality Air oferă canistre de aer proaspăt din Munţii Stâncoşi cumpărătorilor chinezi, cu preţuri începând de la 52,99 dolari pentru un pachet de două sticle de 8 litri, în timp ce compania elveţiană Swissbreeze vinde aer din regiunile montane din ţara Europei Centrale pentru mai puţin de 20 de dolari pentru o sticlă de 8 litri.

O astfel de afacere a pus pe picioare şi un român, Mihai Arsene, care vinde aer îmbuteliat din Munţii Carpaţi.

Aerul pur protejează de poluare, dar vine şi în ajutorul sportivilor, pentru că muşchii sunt vascularizaţi mai puternic”, spune antreprenorul.

Iniţiativa lui Mihai nu a avut succes în România, însă aerul îmbuteliat din Munţii Carpaţi se vinde chiar şi în India şi China. Cea mai mare doză costă 80 de lei și conține minimum 190 de inhalări. De asemenea, un român din diaspora vinde pământ adunat din toate colțurile țării.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.