Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Alarmă: Aerul din metroul bucureştean ne poate împolnăvi de cancer

Publicat: duminică, 28 iulie 2013

Aerul din metroul bucureştean depăşeşte de opt ori maxima admisibilă a noxelor şi favorizează apariţia cancerului, potrivit lui Ion Rădoi, preşedintele Sindicatelor de la Metrou şi al Federaţiei ATU România.

Rădoi spune că bucureştenii care circulă cu metroul sunt expuşi acestui pericol din cauza gurilor de aerisire prost proiectate.

„Aerul de la metrou are un efect devastator asupra organismului uman, potrivit unui studiu realizat de Hanna Karlsson, cercetător la Institutul suedez Karolinska. Această cercetare a fost efectuată inclusiv la metroul din Capitală, iar rezultatele au scos la iveală faptul că aerul din subteranul bucureştean depăşeşte de opt ori maxima admisibilă a noxelor, din cauza gurilor de aerisire proiectate prost, a declarat Ion Rădoi.

„Încă din faza de proiectare aşa s-au gândit atunci gurile de aerisire, dar nici nu s-au făcut demersurile şi nici nu s-au alocat sumele necesare ca să schimbăm gurile de aerisire. Am avut prilejul să citim în presă ceea ce ştiam noi toţi cei care lucrăm la metrou: că aerul de la metrou ne poate îmbolnăvi de cancer. Este vorba de un institut suedez care a făcut cercetări inclusiv la metroul din Bucureşti şi care a ajuns la concluzia că într-adevăr se depăşeşte de opt ori limita maximă admisibilă a noxelor în metrou. Studiul a mai fost făcut şi la alte metrouri, dar această încălcare a normelor este valabilă în Bucureşti”, a afirmat Ion Rădoi, citat de jurnalul.ro

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=10968

Publicat de la data iul. 28 2013. Categorii BUCUREȘTI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

12 noiembrie 2019, 9:00
 

NE
Soare
9°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 8°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 7:07
Apus: 16:52
Prognoza 13 noiembrie 2019
Zi
 

E
Precipitaţii
21°C
Vânt: 11 km/h E
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

ESE
Ploaie
12°C
Vânt: 11 km/h ESE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 240.131 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team