CNADNR caută constructor pentru tronsonul de autostradă Sebeş-Turda

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale aşteaptă ofertele pentru construcţiatronsonul de autostradă Sebeş-Turda până în 12 septembrie. Autostrada ar trebui sa fie gata în 22 de luni.

Lucrările la Autostrada Sebeş-Turda, cu o lungime de 70 de kilometri, ar urma să înceapă în primavară. Va costa aproape 8 milioane de euro pe kilometru.

„În cursul acestei săptămâni, a apărut pe SEAP anunţul de licitaţie pentru autostradă. Urmează perioada de evaluare şi urmează ca, în cursul lunii octombrie, să fie desemnaţi câştigătorii licitaţiei”, a declarat Florin Roman – vicepreşedinte CJ Alba, potrivit TVR.

Tronsonul Sebeş Turda este împărţit în patru loturi. Costurile totale se ridică la aproximativ 2 miliarde şi jumătate de lei.

„Pentru a evita situaţiile neplăcute din anii anterior, execuţia autostrăzii Sebeş-Turda a fost împărţită în 4 tronsoane, pentru fiecare în parte urmând să se facă licitaţie separată cu condiţii serioase. Firmele care vor dori să participe la construcţia a două tronsoane vor trebui să îndeplinească nişte condiţii importante, vor trebui să demonstreze capacitatea de a realiza două tronsoane în acelaşi timp. Astfel vor fi eliminate firmele mici care au împiedicat în anii trecuţi procesul licitaţiilor”, a declarat Florin Roman.

Autostrada Sebeş -Turda va fi construită cu bani europeni. Drumul va face legătura între Austrada Sibiu – Nadlac şi Autostrada Transilvania.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.