Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Albumul ”Voyager Golden Record” creat de NASA pentru forme de viață extraterestră va fi lansat pe disc vinyl

Publicat: joi, 30 noiembrie 2017

O ”compilație pentru extratereștri” creată de Agenția Spațială Americană (NASA) și lansată în spațiu în anul 1977 va fi editată pe disc vinyl și lansată în premieră pentru publicul general, informează The Telegraph.

Albumul de fonograf ‘Voyager Golden Record’ conține o selecție muzicală ce include melodii de J. S. Bach și Chuck Berry, dar și sunete emise de balene cu cocoașă și saluturi în 55 de limbi.

NASA a realizat două copii ale albumului pe care le-a trimis în spațiu prin intermediul a două sonde spațiale Voyager 1 și Voyager 2 lansate în 1977 în speranța că vor fi interceptate de forme de viață extraterestră.

Până acum, albumul a fost accesibil doar donatorilor unei campanii Kickstarter realizată de Ozma Records, în urma căreia s-au strâns aproape 1,4 milioane de dolari pentru lansarea unui număr limitat de copii pe disc vinyl.

În urma succesului de care s-a bucurat această campanie, casa de discuri a decis să lanseze albumul pentru publicul general și va produce o ediție vinyl la sfârșitul lunii ianuarie 2018.

Albumul original călătorește încă în spațiu și ar trebui să se afle în stare perfectă. Acesta a fost realizat din cupru placat în aur pentru a-l proteja de temperaturile extreme și de radiațiile din atmosferă.

Cercetătorii NASA au inclus pe disc pe lângă sunete, prin codificare în formă analogică, și 115 imagini, precum fotografii cu o mamă care își alăptează copilul, un astronaut care plutește în spațiu și o vioară.

Potrivit Agenției spațiale americane, scopul compilației este acela de a ”comunica extratereștrilor o poveste despre lumea noastră”

NASA a imprimat pe coperta discului indicații despre modalitatea în care poate fi utilizat, însoțite de o dedicație: ”Creatorilor de muzică — toate lumile, toate timpurile”.

”Șansele ca extratereștrii să găsească sondele Voyager în vastul gol al spațiului sunt mici — potrivit unora, infinitezimal — însă ne-am luat munca în serios”, a scris Ann Druyan, directorul creativ al proiectului, într-un articol al NASA.

”Din momentul în care (Sagan, care a condus comitetul de la Universitatea Cornell care a selectat conținutul pentru NASA) ne-a înaintat pentru prima oară proiectul, mie și lui Tim Ferris, acesta a părut mitic”, a descris ea.

La acea vreme, președintele american Jimmy Carter a subliniat scopul albumului spunând că înregistrarea va contribui la trimiterea unui mesaj de pe Pământ către „civilizațiile galactice” și va oferi un instantaneu cu privire la istoria planetei.

”Acesta este un cadou dintr-o lume mică și îndepărtată, o mărturie a sunetelor, științei, imaginilor, muzicii, gândurilor și sentimentelor noastre. Ne străduim să supraviețuim timpului nostru pentru a putea trăi în al vostru. Sperăm ca într-o bună zi, după ce ne-am rezolvat problemele cu care ne confruntăm, să ne alăturăm unei comunități a civilizațiilor galactice”, a spus Carter în mesajul său.

 

Sursa: AGERPRES
Sursa foto: voyager.jpl.nasa.gov

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=88293

Publicat de la data nov. 30 2017. Categorii ȘTIINȚĂ.

Zona comentariilor

Text To Speech

Meteo în țară

13 decembrie 2018, 12:00
 

SV
Precipitaţii
-1°C
11 km/h
Perceput de temperatură: -4°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 11 km/h SV
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 7:43
Apus: 16:36
Prognoza 14 decembrie 2018
Zi
 

NE
Noros
3°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

ENE
Rafale
-1°C
Vânt: 14 km/h ENE
Rafale de vânt: 22 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 13-12-2018 Ora : 6 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 06:30 si 09:00 In zona : Județul Vaslui: Bârlad, Zorleni, Vinderei, Tutova, Perieni, Grivița, Ivești, Băcani, Fruntișeni, Pochidia, Pogonești, Ciocani;Județul Vrancea: Focșani, Adjud, Mărășești, Vulturu, Suraia, Măicănești, Vânători, Garoafa, Pufești, Ploscuțeni, Răstoaca, Tănăsoaia, Biliești, Corbița, Nănești;Județul Galaţi: Tecuci, Liești, […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 13-12-2018 Ora : 6 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 06:00 si 09:00 In zona : Județul Ialomiţa: Fierbinți-Târg, Coșereni, Dridu, Jilavele, Bărbulești, Adâncata, Armășești, Movilița, Sinești, Roșiori, Maia, Rădulești, Moldoveni, Drăgoești, Borănești;Județul Prahova: Brazi, Bărcănești, Puchenii Mari, Ciorani, Poienarii Burchii, Șirna, Gorgota, Râfov, Drăgănești, Dumbrava, Fulga, Balta Doamnei, […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 13-12-2018 Ora : 5 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 05:20 si 08:00 In zona : Județul Olt: Slatina, Balș, Scornicești, Piatra-Olt, Potcoava, Iancu Jianu, Curtișoara, Găneasa, Valea Mare, Colonești, Strejești, Pleșoiu, Verguleasa, Brâncoveni, Bobicești, Schitu, Pârșcoveni, Morunglav, Cârlogani, Vitomirești, Vulpeni, Vulturești, Teslui, Brebeni, Cungrea, Bârza, Spineni, Slătioara, Grădinari, […]

Loto

Horoscop

 • 160.561 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team