Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Alcoolul fals, care te ameţeşte dar nu te îmbată

Publicat: luni, 01 aprilie 2019

 

Timp de mai bine de un deceniu, cercetătorul David Nutt a dezvoltat un substitut sintetic pentru alcool pe care le-a denumit ”Alearelle”. Acesta susţine că invenţia sa are potenţialul de a permite consumatorilor să se bucure de toate beneficiile alcoolului fără să se confruntele cu efectele negative, ceea ce înseamnă sfârşitul mahmurelii, cancerelor asociate alcoolului şi a altor probleme.

 

Consumul excesiv de alcool este una dintre cele mai mai probleme cu care se confruntă omul modern, de aceea, Nutt a considerat necesară crearea unei molecule sintetice de alcool care să elimine efectele nedorite. „Ştim unde în creier alcoolul are efectele sale bune şi rele şi ce receptori le mediază. Efectele alcoolului sunt complicate dar poţi izola părţile din creier pe care le doreşti izolate”, a precizat cercetătorul.

 

Alături de eliminarea toxicităţii , savantul lucrează la „efectul maxim”, care ar preveni consumatorul să treacă de o anumită linie.

 

Miza finală este de a crea Alearelle şi apoi de a vinde alcoolul companiilor producătoare de băuturi alcoolice pentru a fi adăugat băuturilor.

 

Acum trei ani, Nutt a fondat firma Alearelle pentru a face această viziune o realitate, iar directorul managerial al companiei, David Orren a precizat că poate trece de toate testele necesare în doar cinci ani.

 

Dacă Nutt şi colegii săi pot perfecţiona substitutul sintetic, analistul în industria băuturilor, Jonny Forsyth, crede că există o şansă reală ca industria alcoolului să adopte produsul decât să-l vadă ca o nouă competiţie.

 

„Industria investeşte din ce în ce mai mult în alternativele la alcool . Dacă metoda este bună şi gustul poate fi mascat uşor, cred că are o şansă mare”, a precizat acesta.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=109594

Zona comentariilor

Meteo în țară

15 iulie 2020, 20:24
 

N
Soare
28°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 27°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 30%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:45
Apus: 20:57
Prognoza 16 iulie 2020
Zi
 

SSV
Parţial însorit
29°C
Vânt: 4 km/h SSV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

N
Predominant senin
16°C
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 310.725 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team