Alin Tișe, la Gold FM: „Instituțiile din România funcționează după ureche și de pe o zi pe alta”

Invitat în emisiunea „Ce-i în gușă, și-n căpușă”, realizată de Cozmin Gușă la Gold FM, liberalul Alin Tișe, președinte al Consiliului Județean Cluj, s-a declarat revoltat de faptul că prefectul județului este un politician UDMR.

Din punct de vedere politic, prefectul Clujului trebuia să fie de la PNL, pentru că majoritatea primarilor sunt liberali. De ce este îndreptățit un partid mic să obțină funcția de prefect?”, a spus Alin Tișe.

Referindu-se la modul în care se face politica de partid în România, Alin Tișe le-a reamintit liderilor PNL că aleșii liberali „sunt unde sunt în urma votului oamenilor, nu pentru că au fost numiți de vreun șef”.

Ce facem cu o țară în care a ajuns să ne fie teamă să ne exprimăm opiniile, altfel vom fi sancționați de gașca din jurul vreunui mic șef, în care nu mai putem critica anumite decizii ale partidului? Câte partide promovează oameni pe criterii de susținere din partea electoratului?”, a spus Alin Tișe.

Întrebat de urmările pe care convulsiile din interiorul unui partid aflat la guvernare le pot avea la nivelul politicilor publice, președintele CJ Cluj a spus că nu poate promova în fața electoratului o idee impusă, în care nu crede.

„Nu poate genera o politică credibilă un politician aflat vremelnic într-o funcție și care nu a fost credibil pentru electoratul din care provine, nefiind validat prin vot. Acesta este unul dintre motivele pentru care în România instituțiile funcționează după ureche și de pe o zi pe alta”, a afirmat Alin Tișe, la Gold FM.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.