Alpinistul Ticu Lăcătuşu se pregăteşte de o altă premieră

Constantin Lăcătuşu, primul român care a atins Everestul şi a urcat pe cele mai înalte vârfuri de pe toate continentele, se pregăteşte de o nouă încercare.

Alpinistul român încearcă pentru a treia oară să cucerească singurul vârf din Himalaya pe care nu a urcat nimeni până acum. Expediţia a început luni, 7 mai 2013, şi va dura aproape o lună.

Vârful Tsartse din Himalaya este o adevărată fortăreaţă aflată la 6.346 de metri altitudine, al doilea ca marime din masivul cu acelaşi nume. Constantin Lăcătuşu l-a atins pe primul în 2006.

Tot în 2006 a vrut să cucerească şi vârful Tsartse. Încă o expediţie a făcut anul trecut.

Din echipă fac parte şi patru germani. Cucerirea vârfului Tsartse este poate cel mai important succes pe care Lăcătuşu vrea să-l treacă în palmares.

Constantin „Ticu” Lăcătuşu este primul român care a cucerit Everestul şi singurul care a urcat pe cele mai înalte vârfuri de pe toate continentele. Alpinistul a dus la bun sfârşit cel mai ambiţios proiect românesc – a traversat pe schiuri calota glaciară a Groenlandei.

Urmăreşte detalii despre aventura alpinistului pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/constantin.lacatusu?fref=ts

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.