Ambasadele americane din lumea arabă rămân închise

Autoritățile americane au extins perioada pe care unele ambasade SUA din nordul Africii și Orientul Mijlociu rămân închise, până la data de 10 August, din cauza celei mai serioase amenințări a rețelei Al-Qaeda din ultimii ani.

Deși unele misiuni diplomatice sunt programate să își reînceapă activitatea astăzi, printre acestea aflându-se cele de la Kabul, Bagdad și Alger, majoritatea celor 22 de ambasade închise duminică rămân închise încă o săptămână.

Misiunile diplomatice ce sunt închise până sâmbătă sunt cele de la Abu Dhabi, Amman, Cairo, Riyadh, Dhahran, Jeddah, Doha, Dubai, Kuwait, Manama, Muscat, Sanaa, Tripoli, Antanarivo, Bujumbura, Djibouti, Khartoum, Kigali și Port Louis.

Extinderea perioadei pe durata căreia ambasadele sunt închise reprezintă un „exercițiu de prudență”, nu o urmare a unor noi amenințări, precizează Departamentul de Stat.

Ministerul de Externe de la Londra a precizat că ambasada Marii Britanii de la Sanaa rămâne închisă până la sfârșitul sărbătorii musulmane Eid, joi.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.