Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Ambasadorul Italiei: România ar fi trebuit să fie deja membră Schengen

Publicat: luni, 14 octombrie 2013

România a îndeplinit cu succes toate cerinţele sistemului Schengen şi ar fi trebuit să fie deja membră, a declarat, luni, Ambasadorul Italiei în România, Diego Brasioli, cu ocazia întâlnirii cu primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, desfăşurată la sediul municipalităţii. Mai mult, Brasioli a subliniat că de la 1 iulie 2014 Italia va prelua preşedinţia UE şi „va face tot posibilul pentru a atinge acest important rezultat”.

„Poziţia noastră este foarte clară: credem că România a îndeplinit cu succes toate cerinţele sistemului Schengen, credem că România ar fi trebuit să fie deja membră a Schengen, de ceva vreme. Sperăm că acest lucru se va întâmpla foarte repede. Italia va prelua preşedinţia UE de la 1 iulie 2014 şi vom face tot posibilul pentru a atinge acest important rezultat. În Italia avem o mare comunitate de români, estimată la peste un milion de persoane, care s-au integrat cu succes şi sunt parte a societăţii noastre. Nu vedem nicio problemă pentru o aderare completă în Schengen a României”, a spus Brasioli.

La rândul său, Emil Boc i-a mulţumit ambasadorului italian şi Italiei pentru sprijinul constant dat României în procesul de integrare europeană şi de aderare la Schengen.

„Italia este un partener absolut corect, care a apreciat eforturile României. În calitate de prim-ministru am fost în Italia, primul ministru italian a fost în România şi am reuşit să dezamorsăm din punct de vedere mediatic o problemă care depăşea limitele normalului şi am impus o colaborare instituţională care s-a dovedit a fi bună şi eficientă”, a afirmat Boc.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=16550

Publicat de la data oct. 14 2013. Categorii Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

20 octombrie 2019, 5:12
 

N
Ceaţă
11°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 12°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:36
Apus: 18:24
Prognoza 21 octombrie 2019
Zi
 

ENE
Predominant însorit
24°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NE
Senin
10°C
Vânt: 0 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 234.844 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team