Sector 6: Amenzi aplicate pentru comerţ ilicit şi salubrizare, dar şi pentru tulburarea liniştii publice

    Din dispoziţia Primarului Rareş Mănescu, poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 (DGPL 6) au întreprins în ultimele zile o serie de acţiuni în vederea combaterii actelor de comerţ ilicit şi pentru respectarea normelor de igienizare şi salubrizare, în pieţele Sectorului 6.
În urma controalelor desfăşurate, poliţiştii locali au aplicat 85 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.500 de lei, şi au confiscat bunuri care urmau să fie comercializate ilegal, în valoare de 1.148 lei.
Tot în aceeaşi perioadă, echipaje ale Serviciului Ordine Publică din cadrul DGPL Sector 6 au legitimat 262 de persoane.
Acest tip de acţiuni au ca scop protejarea cetăţenilor împotriva speculei, precum şi îndepărtarea din pieţele agroalimentare a falşilor producători agricoli.

În acelaşi context, al respectării legii,  în perioada 19-25 august 2013, agenţii de poliţie au desfăşurat acţiuni de depistare a persoanelor care încalcă în mod repetat prevederile Legii nr. 61/1991 (norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice), HCGMB nr. 120/2010 privind aprobarea normelor de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti, precum şi identificării grupurilor de persoane care consumă alcool până la ore târzii, în zonele limitrofe locuinţelor.

    În urma intervenţiilor, au fost legitimate 198 persoane şi aplicate 28 de sancţiuni contravenţionale, în sumă de 3.910 lei.

Asemenea acţiuni ale Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 sunt periodice, fiind guvernate de interesul cetăţenilor. Ele au în vedere protejarea membrilor comunităţii împotriva faptelor antisociale, precum şi menţinerea ordinii şi a siguranţei publice.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.