Analist chinez: „Știm precis cine va fi succesorul lui Xi Jinping: Xi Jinping”

Cu un an în urmă, Congresul Partidului Comunist Chinez era amânat pentru prima dată după decenii, președintele Xi Jinping încercând să țină sub control ceea ce s-a confirmat a deveni o pandemie globală.

În 2021, evenimentul care va începe vineri revine la tradiția pre-criză și este estimat a afișa un triumf al marelui conducător. Dar în spatele ușilor închise se prefigurează mișcări importante, menite să-i confere liderului chinez puteri încă și mai mari.

Congresul vine cu câteva luni înainte de celebrarea unui secol de la fondarea Partidului, iar experții estimează că actualul președinte țintește intrarea în Panteonul marilor lideri chinezi, alături de Mao Zedong, notează solidnews.ro.

În mod normal, în noimbrie 2022 ar tebui să se încheie cei 10 ani în funcția de secretar general, dar nimeni nu mai crede că altcineva ar urma să-i ia locul la vârful puterii de la Beijing.

Știm precis cine va fi succesorul lui Xi Jinping: Xi Jinping. Este mai limpede ca niciodată”, consideră analistul Steven Tsang, director al SOAS China Institute.

În condițiile în care autoritățile chineze estimează că țara va deveni prima putere globală în 2028, surclasând SUA, sesiunile Congresului vor lua în discuție o viziune neobișnuit de lungă de plan de dezvoltare – anul 2035, dar detaliile rămân complet necunoscute, motiv pentru care cei preocupați de ambițiile globale ale Chinei urmăresc cu interes acest Congres.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.