Președintele Joe Biden a uitat numele secretarului Apărării

Președintele american Joe Biden a dat apă la moară celor care susțin că încurcă prea des nume, date și instituții, chiar dacă citește de pe prompter.

Zilele trecute a părut să uite complet numele secretarului Apărării, Lloyd Austin, spunându-i „tipul în costum de acolo”, în timp ce nominaliza două femei general.

În același context, liderul de la Casa Albă a uitat și numele Pentagonului: „Vreau să mulțumesc secretarului pentru tot ceea ce a făcut ca să ducă la îndeplinire ce am discutat”, a spus președintele, notează solidnews.ro.

Nu este pentru prima dată când Joe Biden face astfel de gafe. În decembrie 2020 a pronunțat greșit numele nominalizatului pentru departamentul Sănătății, Xavier Becerra, și a uitat prenumele contracandidatului său, pe care l-a numit „George” Trump, confundându-l, probabil, cu… George Bush.

De altfel, în timpul competiției pentru Casa Albă, Donald Trump a făcut aluzii clare la „abilitățile cognitive” în declin ale lui Joe Biden, pe care îl vedea ca pe un om „foarte în vârstă, care nu are acuitatea mintală necesară funcției prezidențiale” și care „abia leagă două propoziții”.

Suma pe care echipa de campanie a lui Donald Trump a alocat-o unui spot electoral intitulat „Biden doarme” a fost de 6,5 milioane de dolari.

În replică, Joe Biden spunea atunci electoratului „Priviți-mă” și lăsa să se înțeleagă că ar putea candida pentru un al doilea mandat, în 2024, când ar avea peste 80 de ani.

O privire în urmă la gafe similare ale lui Joe Biden ni-l arată ca pe un campion al exprimărilor nefericite de la vârful statului.

Pe vremea când era vicepreședinte, Biden comenta starea economiei americane spunând că „nu-și imaginează că SUA nu vor conduce lumea și în secolul XX”. Presa i-a reamintit atunci în ce secol se află…

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.