Sorin Roșca Stănescu, la Gold FM: „Oficialii care se ocupă de statisticile pandemiei calculează rata de infectare din marile orașe după cifre fără legătură cu realitatea”

Invitat în cadrul emisiunii „Ce-i în gușă, și-n căpușă”, de la Gold FM, realizată de Cozmin Gușă, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a detaliat tema statisticilor după care se calculează rata de infectare la nivelul marilor orașe.

După o discuție cu directorul Institutului Național de Statistică, am tras concluzia că la nivelul marilor orașe, recensământul din 2011 nu mai este valabil.

Acel efort derulat pe bani publici și așa a fost viciat de lipsă de professionalism, pe de o parte, iar pe de altă parte, de presiunile generate de faptul că trebuiau luate în calcul alegerile și referendumul de demitere a lui Traian Băsescu.

Dar mutațiile demografice uriașe care s-au petrecut nu au fost înregistrate niciodată”, a declarat Sorin Roșca Stănescu, în exclusivitate pentru Gold FM.

Întrebat despre resorturile faptului că premierul Florin Cîțu controlează felul în care au fost centralizate datele care arată numărul de teste din diverse zone ale țării, jurnalistul a punctat că „este ciudat că sesizările vin din partea serviciilor secrete” și că „oficialitățile lucrează cu cifre care nu mai au nicio legătură cu realitatea, calculând din pix rata de infectare din marile orașe, de la București-Ilfov la Timișoara, Constanța etc”.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.