Analize pertinente: Un punct câștigat sau două pierdute?

Meciul dintre Ungaria și România a adus față-n față două echipe mediocre. Noi ne-am început mediocritate încă de la imn, ungurii au făcut-o odată cu începerea partidei. Probabil dacă imnul României era „noi suntem români, noi suntem români, noi suntem aici pe veci stăpâni”, i-ar fi ambiționat mai mult pe unguri. Așa că, rezultatul de 2-2 ar trebui să ne mulțumească. Singura posibilitate de a învinge Ungaria aseară era de a titulariza două dintre „fenomenele” noastre naționale, și anume, Vadim Tudor și Gigi Becali. Aceștia doar prin simpla lor ambiție de care dădeau dovadă impotriva ungurilor ar fi reușit să scoată un rezultat mai bun decât cel obținut de Victor Pițurcă. Iar dacă nu reușeau asta, sigur știau să profite de probleme din apărarea maghiarilor, mai ales de problemele de pe partea stângă în direcția de atac a României.

Să trecem la lucruri ceva mai serioase! Să privim cum Gabi Tamaș a fost folosit pe postul de fundaș dreapta, el fiind stoper. Aici a intervenit orgoliul fără margini al  selecționerului Victor Pițurcă, orgoliu ce a fost mai presus decât performanța. Astfel, Cristi Săpunaru a fost lăsat acasă, deși echipa națională duce lipsă de un fundaș dreapta de meserie. O altă ambiție a lui Pițurcă îi aduce pe Goian și Grozav în primul „11”, deși aceștia sunt rezerve la echipele lor de club. În locul acestora puteau juca cu ușurință, atât Gardoș, cât și Chipciu, jucător care a adus României un punct. A treia greșeală fatală a selecționerului a fost păstrarea în teren până la finalul partidei a lui Bogdan Stancu. Pe lângă acestea, cred că și neselecționarea lui Iasmin Latovlevici a fost o mișcare greșită. Însă aroganța maximă a venit la conferința de presă, când Pițurcă a declarat că „echipa a jucat bine”. Probabil că acesta, timp de 90 de minute a trăit într-un univers paralel și a revenit în timp până în anul 1999, când același selecționer reușea să învingă pentru prima dată în istorie echipa Ungariei. În acel meci au marcat Adrian Ilie și Dorinel Munteanu, iar Gică Hagi făcea o partidă extraordinară, abia revenit la echipa națională.

Încă așteptăm ca interesul național să fie primordial interesului propriu al lui Victor Pițurcă și să ne ducă la Campionatul Mondial. Iar ca o completare la cele spuse mai sus, vreau să-i zică cineva selecționerului că echipa națională nu a pierdut niciodată cu Alexandru Chipciu pe teren. Nu uita domnule Pițurcă, un om informat este un om puternic!

Alin GRIGORE

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.